Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Trappista sajt külsején...

Trappista sajt külsején száraznak tűnő fehéres foltok jelentek meg. Ez penész?

Figyelt kérdés
2014. máj. 14. 10:01
 1/9 anonim ***** válasza:
38%

Nem. Csak kicsapódik rajta a só!

Ha penész lesz rajta az olyan kékes zöld színű!

2014. máj. 14. 10:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
71%

Első rosszul tudod, ez penész. Ha vársz pár napot, ugyanaz a folt be is zöldül.

Elvileg le lehet vágni a szélét (mindet, körbe), és a belseje még ehető (mindenhol ezt olvasni), de én ezt csak egyszer csináltam, hasmenés lett a vége. Azóta kidobom.

2014. máj. 14. 12:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
61%
Ha a penész megjelenik, akkor már az egészet annyira átszőtte, hogy nem szabad enni belőle. Ki kell dobni. A fehér foltok is a penészedés első jelei. Az olcsó, tömegtermelésben gyártott trappisták hajlamosak a penészedésre, még szakszerű tárolás mellett is.
2014. máj. 14. 12:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
56%

Ahogy a 2-3. írja, úgy van.


Tudom, Magyarországon népszerű tévhit a szegényebb réteg köreiben, hogy az még úgy jó, meg körbe lehet vágni, de ahogy valaki írta: amikor a felületén már látható a penész, akkor az egész sajtot átszőtte a penészgomba. KI KELL DOBNI! Nem vicc. Rengetegféle fertőzést, hasi bántalmat el lehet tőle kapni. Ráadásul hiába vágod körbe, belülről is érezhetően büdös és kellemetlen ízű a sajt attól még. Sokan ezt erős fűszerezéssel nyomják el, de ettől még a káros hatásai megmaradnak...

2014. máj. 14. 19:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
80%

Azoknak üzenem, akik itt lepontoznak mindenkit:

Egészségetekre! Egyetek csak penészes ételeket. Gratulálok!


Nincs semmi sókiválás! Az bizony penész, ha fehér, ha ződ, ha kockás, akkor is. Rá lehet feküdni persze a piros kézre, de aztán ne tessék majd óbégatni, hogy jaj de beteg vagyok.

Itt is írja egy kedves szaktárs, hogy megette mert meg lehet, csak utána rosszul volt. Ha ez a cél!

2014. máj. 14. 22:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
33%

Egy egész kerek sajtnál ha egy ici pici helyen zöldes kékes penész folt van rajta 1-2cm akkor simán le lehet vágni, nem lesz tőle semmi bajod.

Nem fog az ember egy egész sajtot kidobni csak úgy a kukába.

Mi mindig így csináljuk, a penészes részt levágjuk és kész, lehet tovább enni. Eddig semmi probléma nem volt utána vele.

Persze ez akkor oké, ha csak 2-3-cm-es penészes foltok vannak rajta! Ha már a fél sajt olyan, akkor kuka.

De addig sose jutottunk el, ha véletlenül megjelenik rajta egy ilyen pici penész folt, csak simán levágni, azt ehető!

2014. máj. 15. 11:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
57%

"Mi mindig így csináljuk, a penészes részt levágjuk és kész, lehet tovább enni. "


Lehet, csak nem egészséges. Ha magadnak ártani akarsz az egy dolog - de ne reklámozd, és ne javasold másoknak is.

2014. máj. 15. 18:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 Csxeba válasza:
59%

Kemény és félkemény sajtokba nemctud a felszínnél mélyebbre hatolni a oenész, ezért biztonsággal levágható.

Az a fehér kiválás a trapper felületén, aminek olyan erős sajtszaga van nem penész, hanem kalcium-laktát és biztonsággal elfogyasztató.

2021. nov. 9. 08:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 Csxeba válasza:
Utolsó vagyok. A penész mindig szőrös, szóval a kalcium laktáttól ez alapján lehet megkülönböztetni
2021. nov. 9. 08:50
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!