A kéksajtnak milyen íze van? Finom?
Én szeretem a jó sajtot, bár eddig csak trappistát, meg ementálit ettem, meg mozzarellát (de ennek nem volt íze).
De a kéksajton mindig elcsodálkoztam. Sokan utálják, mert szerintük elviselhetetlen íze van, meg nagyon penészes, és büdös.
Mások imádják, mert isteni, de szerintük is büdös.
Van egy olyan mondás, hogy : "Néha nehéz megkülönböztetni a jó sajtot, és a büdös lábat."
Ez igaz? Mi a véleményetek? Kóstolta már valaki?
Mihez lehetne hasonlítani?
Nagyon finom, sós, karakteres, erős íze van. Én mindig veszek. Létezik édeskés verzióban is és pikánsként is.
Ha szereted a jó sajtot, olvasgass kicsit róla, mert a trappista gumiszenny, nem sajt. A mozzarellában pedig elsősorban nem az íze a lényeg (ami tényleg semleges, ezért áll sós lében), hanem az állaga, igazán krémessé teszi az ételeket.
A trappista gumiszenny?
Csak azért kérdezem, mert nálunk eléggé elterjedt, külföldön ritkán láttam. (pl Ausztria, Szlovákia, Németország)
Amúgy a fondue (az a sajtmártás) milyen sajtból van? Finom?
De akkor a kék sajt az büdös?
A kékpenészes sajtot vagy imádják, vagy meg sem kóstolják az emberek.
én sajtimádó vagyok, de kevesebbért inkább fizetek többet, de az sajt legyen. és igen, a kékpenészes az egyik kedvencem.
Az előttem szóló is jól leírta, milyenek a mai magyar félkemény sajtok. gyorsérlelés, tömeggyártás,jellegtelenség, íztelenség.
A jó sajtoknak jó illatuk van- nem hasonlítanám egyéb szagokhoz.
Hozzátartozik az igazsághoz, hogy nagyon ízlésfüggő, tehát
el kell fogadni, ha valaki idegenkedik a karakteres illatú, ízű, sajtoktól.
Én is a kék sajtok rajongó táborába tartozom. IMÁDOM! Egy doboz (125g) fogy el naponta ha nagyon visszafogom magam. :D
Borzasztóan imádom az erős ízét. A párom viszont szívből gyűlöli, mert szerinte büdös. Szerintem rossz a szaglása! :D
Meg kell kóstolni, aztán magad eldöntheted, hogy milyen.
Intenzív, aromagazdag, és kicsit sem büdös. Amire gondolsz, az a pálpusztai.
Megkóstolásra ajánlom a gorgonzola sajtot, kezdetben bolce, majd picante kiadásban.
Zöldpenészesek közül a márvány igen ismert, és kedvelt sajt magyarországon, talán a színespenészesek között a legelterjedtebb.
Ha a zsírdús, sejmes ízeket keveled akkor a brie, és a camambert a te fajtád.
Szendvicsbe az édeskés masdamert ajánlom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!