Mi értelme drága röviditalt egy hajtásra kiinni?
Attól is függ miért iszod azt az italt.
Vannak az aperitifek, emésztést segítő főzetekből kialakult italok. Ezeket azért isszák, hogy a zsíros, nehéz ételek ne üljék meg a gyomrot. Ilyen pl a Jäger, az Unicum, az Aperol stb.
Vannak italok, amiket kultúrálisan azért fogyasztanak, mert rituálé. Ez a padlóra öntős, asztalra koppintós szokások amit fenntebb írtak, ilyen rituálékból alakultak ki. Misebor, keresztvetés, ehhez hasonlók.
A kiöntött ital egyfajta rituális áldozat.
Itt az alkohol bem élvezeti cikk, a templomi ostyát se a fenejó íze miatt fogyasztják.
Aztán bizony vannak dologok, amiket gyorsan érdemes fogyasztani. Osztrigát se rágod meg és gargalizálsz vele percekig, pedig az is kuriózum számba megy.
Véleményekre vagy kíváncsi vagy kötekedni akarsz? Én ha rövidet iszok, akkor egyszerre. Lassan bort szoktam inni. Tudod, amikor megveszem, akkor már birtokában vagyok annak az ismeretnek, hogy a lehetőségeimhez képest sok vagy kevés. Ha nem telik rá, akkor nem veszem meg. Egy 2 dl-es, 7,5 dl-es, egy 1 literes, húsz literes üveg nem lesz több attól, hogy szopogatom.
Nem vagyok edzett, nem szoktam hozzá a nyakló nélküli iváshoz. Egy felest le tudok húzni egyszerre, de ha aprózom, akkor két korty után, köszi, már nem kérek. Ha 5 cl-ből elfogyasztok 1 cl-t, a maradékkal mi lesz?
Aki meg sörrel issza, és felesből is lenyom jó néhányat, az meg nem az íze miatt teszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!