Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mi ertelme van egy flaskának...

Mi ertelme van egy flaskának ? Mire lehet azt használni ?

Figyelt kérdés

Nem értem mi ertelme a flaskanak, ha csak valaki nem zúgivó, mert akkor azt mondom oké.

Ajandeknak is oké, nevre gravirozott aztán elall a polcon. De mégis van valami más ertelme ?

2022. szept. 29. 21:35
 1/9 anonim ***** válasza:
77%
Lapos, ezért elfér diszkréten egy belső zsebben. Voltál már olyan eseményen ahol majd' megbolondultál az unalomtól vagy a társaságtól, netán mindkettőtől? Na olyankor kimész a mosdóba, jól belehúzol és megint kibírod egy darabig.
2022. szept. 29. 21:54
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
tényleg inkább a zugivásra volt ez optimalizálva. talán régebben még nem jutottál olyan gyakran alkoholhoz bárhol, így magaddal vihetted ha olyan helyen jártál ahol csak erre támaszkodtál
2022. szept. 29. 22:12
 3/9 anonim ***** válasza:
44%
Elsot kiegeszitve: nem csak alkoholt lehet bele tenni. Nyar, bazimeleg, 1.5 oras eskuvoi ceremonia. Jo ha van nalad par deci viz
2022. szept. 29. 23:51
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
#3 szerintem ez csak utólagos belemagyarázás, laposüvegekbe tipikusan alkoholt vittek magukkal az emberek, vizet találtál bárhol magad körül
2022. szept. 29. 23:54
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Hat ha elore tudom, hogy 40 fokban hosszu programon lesz, akkor viszek magammal normalisan vizet. Legyen az eskuvo vagy temetes, inni fogok, ha szomjas vagyok.

Mit ersz ilyenkor egy flaskaval? Halottnak a csok, 4 korty viz fer bele :DD

Meg kinosabb is ebbol inni mondjuk egy nyilvanos esemenyen, mert az ember altalaban azt hiszi, hogy pia van benne persze. Eleg furan venne ki magat, ha en ott huzogatnam a laposuveget a ceremonia kozben 🤣

Azt hinnek ekkora alkesz vagyok, hogy ennyit nem birok ki pia nelkul.

2022. szept. 30. 01:06
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Ezekszerint nem csak én vagyok ezen a velemenyen :)
2022. szept. 30. 05:23
 7/9 anonim ***** válasza:

A flaska nem mai találmány, mostanság valóban csak díszes ajándék, dísztárgy, amit zugivók használatba is fognak.

Az eredeti funkciója viszont nem a zugivás volt, a lapos alakja a zsebben szállíthatóság miatt volt praktikus, de kezdetektől alkohol tárolására volt kiötölve, csak akkor még nem létezett a zugivás, mint fogalom.

A vásárokon viszont hagyománya volt az áldomás ivásnak, de ha két régen látott cimbora, régi katonatárs össze találkozott és nem volt a közelben ivó, kéznél volt a flaska, amiben lehetőleg saját termesztésű nedű volt.

A katonáknál szintén ott lapult a flaska, és talán a zugivás is ott kezdődött, őrségben, őrjáraton tilos volt meghúzni azt.

Kezdetektől fogva dísztárgy is lehetett, de gyakorlati funkciója volt, a lapos, fém flaskáknak, amelyek nem a semmiből lettek kitalálva, a lapított formájú, nehéz, és törékeny üveg flaskákat váltották le strapabíróbb, könnyebb fém flaskákra, az elnevezést is megörökölve, a flaska ugyanis régen a borosüvegre, pálinkás üvegre volt használatos.

Vizet kulacsban, csobolyóban tartottak, amelyek lényegesen nagyobbak, de lapos alakjuk miatt mintául is szolgálhattak a flaskákhoz, a kulacsok, csobolyók is sokszor voltak díszítve.

A szokások, a hagyomány változott meg a 20. század második felében, mára a flaskáknak gyakorlati funkciója valóban csak a zugivás maradt, viszont jelzés értékű, hogy akár dísztárgyként, ajándékként, vagy használatba véve de elég sokat el tudnak adni.

2022. szept. 30. 08:20
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Aki szerint csak zugívásra jó, az nem szokott túrázni vagy síelni járni társasággal. A hegytetőre felérve körbe lehet adni, és mindenki iszik magára plusz egy kabátot és plusz egy jó kedvet.

Ha nem is az átlagos hétköznapokon, de meg van azért a maga szerepe, nem alkoholistáknál is.

2022. szept. 30. 09:09
 9/9 anonim ***** válasza:
Könnyen szállítható. Mi túrázáskor szeretjük.
2022. szept. 30. 10:22

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!