Meggybort hogyan lehet elkészíteni az alábbi módon?
Figyelt kérdés
Meggybort szeretnék készíteni víz hozzáadása nélkül. Mikor már jó érett a meggy leszedem, kimagvalom. Itt jön a gond. Hogyan tudom megmérni fokolóval pontosan a cukorfokát? Mindig az alapján döntöm el, hogy mennyi cukrot teszek bele. Mindig 20-21 fokosra állítom be. Száraz bort készítek. A meggynek viszont állni kell egy hordóban pár napot. Ez alatt szebb színe lesz a mustnak is, valamint levet enged és könnyebb lesz préselni. Mivel elkezdett erjedni így a magolás előtti fokolás után már nem tudom hogy pontosan mennyi cukrot tegyek bele a préselésnél. Az előerjedt must hamis adatokat fog mutatni.2023. jún. 27. 15:31
1/3 anonim válasza:
Nyomkodd még kézzel akkor enged folyadékot,de jobb hagyományosan ha vizet is teszel hozzá.
Akkor is hozza az alkohol fokot.
2/3 anonim válasza:
A meggynek is meg lehet mérni a cukorfokát ahogy a szőlőnek is frissen leszedve. Leveszel egy szemet a fáról és egy cseppet teszel a refraktométerre a levéből. Mi is ez alapján döntjük el mikor elég érett a szőlő a szüretre. Általában 20-22 fokosan szedjük azt is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!