Melyik sörök a legkevésbé kesernyések, a legjobban "gabonás" ízűek?
A búza sörök nem édeskések. Ha nem búza, akkor pedig a müncheni(helles) típusokat tudom ajánlani, azok malátásabbak és kevésbé komlósak a pilseniekhez képest.
Hazai "olcsó" sörök közül talán a Pécsi szalon hasonlít legjobban erre. De a Heineken se sokkal keserűbb.
Igazából egyénileg attól függ mennyi komló megy bele, szóval az ilyen hipszter ipákat kerüld. Ezek tipikusan nagyon trendi grafikákkal, arculattervezéssel kerülnek a piacra, és általában egy csomó túlhypeolt hülyeség is rá van írva.
De pale alből és amber aleből vannak nagyon finomak, amiknek pirított gabona íze van szóval nem magával a műfajjal van a baj, hanem az adott termékkel.
A barna sörök általában krémesebbek, inkább úgy keserűek mint a csoki vagy a tejeskávé.
A gyümölcsös sörökből a radler-típus általában édesített,már már cider jellegű, üdítőhöz hasonló íz.
A lambikus sörök is gyümölccsel készülnek, és általában inkább savanyúak mint keserűek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!