Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Meggybort szeretnék készíteni,...

Meggybort szeretnék készíteni, Olvastam pár irást de, ezt a cefrzési dógot "előtte, mielőtt megcukrozom és vizezem, nemértem, hogy hagyni kell állni, pár napig, , hogy, és mibe? ezt nem értem.

Figyelt kérdés

2022. jún. 21. 09:14
 1/3 anonim ***** válasza:

Én műanyag hordót használtam. Először a meggyet beteszed egy meleg kamrába, kicsit fonnyadjon meg. Utána kimagozod, beteszed a hordóba leöntöd a víz harmadával és kevés cukorral. Hagyod állni, minden nap jó alaposan átkevered. Legalább 5-6 nap. Ha megérzed a jellegzetes cefrés alkoholos szagot, átszűröd. Én a meggyet nagyon alaposan ki szoktam nyomni, akár át is passzírozhatod, minden levet nyerj ki. Ezt felöntöd a maradék vízzel és cukorral (én szárazabban szeretem, ha te édesre csinálod akkor növeled a mennyiséget). Legalább 2 hetet minimum forr. Akkor kész ha már nem bugyog, de ez sok mindentől függ.


Ha nem sikerül - van hogy nekem sem - lefőzöd pálinkának!

2022. jún. 21. 09:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:

Kimagozom ,,nekem üvegem van 5L befőttes, az is jó ugye?


Ezt még nemértem ""leöntöd a víz harmadával"" tehát negydig az üveg a magozott roncsolt meggyel a többi víz? ?

2022. jún. 21. 09:43
 3/3 anonim ***** válasza:
2022. jún. 22. 09:40
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!