Meggybort szeretnék készíteni, Olvastam pár irást de, ezt a cefrzési dógot "előtte, mielőtt megcukrozom és vizezem, nemértem, hogy hagyni kell állni, pár napig, , hogy, és mibe? ezt nem értem.





Én műanyag hordót használtam. Először a meggyet beteszed egy meleg kamrába, kicsit fonnyadjon meg. Utána kimagozod, beteszed a hordóba leöntöd a víz harmadával és kevés cukorral. Hagyod állni, minden nap jó alaposan átkevered. Legalább 5-6 nap. Ha megérzed a jellegzetes cefrés alkoholos szagot, átszűröd. Én a meggyet nagyon alaposan ki szoktam nyomni, akár át is passzírozhatod, minden levet nyerj ki. Ezt felöntöd a maradék vízzel és cukorral (én szárazabban szeretem, ha te édesre csinálod akkor növeled a mennyiséget). Legalább 2 hetet minimum forr. Akkor kész ha már nem bugyog, de ez sok mindentől függ.
Ha nem sikerül - van hogy nekem sem - lefőzöd pálinkának!
Kimagozom ,,nekem üvegem van 5L befőttes, az is jó ugye?
Ezt még nemértem ""leöntöd a víz harmadával"" tehát negydig az üveg a magozott roncsolt meggyel a többi víz? ?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!