Lehet-e házilag ecetet készíteni olyan borból, amit kén-dioxiddal kezeltek?
Figyelt kérdés
Megfigyeltem, hogy a palackozott bolti borok, amiket vettem, felbontott állapotban is sokáig elálltak, míg bizonyos kimérős borokból a felbontás után pár héttel finom ecet lett. És ha nem ez az oka, akkor mi lehet az oka?2022. máj. 9. 11:48
1/3 Senior Séf válasza:
Természetesen lehet, csak alaposan át kell szellőztetni.
2/3 anonim válasza:
Sajnos az alapos átszellőztetés sem használ, mert nem kén és nem kéndioxid van a borban, annak ellenére, hogy így hívják. A kálium-metabiszulfitot nem tudod szellőztetéssel kivonni a borból. Szellőztetéssel feloxidálva is gátolja az ecetsav baktériumok szaporodását.
3/3 A kérdező kommentje:
Valami ilyesmitől tartottam én is. Akkor inkább nem is kísérletezem a palackozott borokkal. A kimérős bor már bizonyított, meg amúgy is olcsóbb, és ugyanolyan jó minőségű.
2022. máj. 13. 10:32
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!