Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Ezek alapjan jol birom a piat?

Ezek alapjan jol birom a piat?

Figyelt kérdés
megittam keverve egy 40%os rumnak a felet, egy Tequila sunriset es egy Tequila shotot es nem lettem rosszul, de meg kimondottan reszeg sem lettem tole 19L

2022. ápr. 26. 17:00
 1/1 anonim ***** válasza:

Azt, hogy kire hogy hat az alkohol rengeteg tényező befolyásolja (pl ha fáradt vagy, sokkal gyorsabban beüt). Számít, hogy mennyi vizet ittál, mennyit ettél, milyen időintervallum alatt öntötted mindezt magadba.

A rum fele például nem tudom, hogy 1,5dl vagy 3,5dl, pedig dokat számít.

Rengeteget számít, hogy mit iszol (vörösbor például csúnya dolgokra képes, ha kevered). Ha kevert piát iszol, abban is van kisérőanyag, itt is számít, hogy mi. (A szénsav fel tudja dobni az alkoholt)

Szóval így láttatlanban megállapítani, hogy jól bírod a piát, nagyon nehéz. Ráadásul nagy kérdés, hogy mihez/kihez viszonyítunk. Én is ittam meg egy este alatt egy üveg pezsgőt felesekkel tarkítva...

2022. ápr. 26. 17:08

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!