Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Almasavbontás meddig tart?

Almasavbontás meddig tart?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Erdekel az almasavbontás technologiaja, igy eleg sok szakirodalmat elolvastam. Kovetkezo szezonban megprobalok egy Merlot fajtat iranyitottan bontani.

Nagyjabol tisztaban vagyok a felteteleivel.

Kerdesem az lenne, hogy meddig tart kb? Honnam tudom hogy vegbement az almasavbontas?

Koszonom a valaszokat

2022. febr. 1. 23:34
 1/2 anonim ***** válasza:

1-3 hónapig tart, és mivel melléktermékként CO2 keletkezik, ha nem látsz már benne apró bubikat, akkor vége. Ha ennél megbízhatóbb kell, akkor kromatográfia (be lehet vinni laborba is, nagyobb bortermelők néha vállalnak ilyesmit).

A hőmérsékletre és a kénre tessék nagyon figyelni :)

2022. febr. 4. 02:07
 2/2 A kérdező kommentje:

Koszonom szépen.

Igen, a homersekletet es a kenre figyelni fogok.

Remelem az alacsony ken miatt majd nem lesz gond belole. Gondolom a teljesen feltoltott, légmentes tartaly miatt majd nem fog oxidalodni.

2022. febr. 5. 13:43

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!