Almasavbontás meddig tart?
Sziasztok.
Erdekel az almasavbontás technologiaja, igy eleg sok szakirodalmat elolvastam. Kovetkezo szezonban megprobalok egy Merlot fajtat iranyitottan bontani.
Nagyjabol tisztaban vagyok a felteteleivel.
Kerdesem az lenne, hogy meddig tart kb? Honnam tudom hogy vegbement az almasavbontas?
Koszonom a valaszokat
1-3 hónapig tart, és mivel melléktermékként CO2 keletkezik, ha nem látsz már benne apró bubikat, akkor vége. Ha ennél megbízhatóbb kell, akkor kromatográfia (be lehet vinni laborba is, nagyobb bortermelők néha vállalnak ilyesmit).
A hőmérsékletre és a kénre tessék nagyon figyelni :)
Koszonom szépen.
Igen, a homersekletet es a kenre figyelni fogok.
Remelem az alacsony ken miatt majd nem lesz gond belole. Gondolom a teljesen feltoltott, légmentes tartaly miatt majd nem fog oxidalodni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!