Forraltbortól be lehet rúgni? Hány dl-től? Bocsi a hülye kérdés miatt:) csak érdekel
"nem forralják fel csak melegítik"
Igen, mivel az alkohol forráspontja 78,4 Celsius.
3-mas, ugyanannyi alkohol már pár perc állás után sincs benne, akárhogy csinálják.
Az alkohol nem csak forralással párolog el belőle, melegítéskor is bőven párolog, csak a folyamatos főzéskor ez sokkal intenzívebb, ezért azt mindenképpen kerülni kell.
Azon kívül fűszerekből érdemes főzni egy redukciót, (nem is lehet másképp) vízben, és ezzel ízesíteni a felforrósodott bort.
Ez viszont automatikusan hígítja is a bort, nyilván nem mindegy, hogy x mennyiségű alkohol mondjuk 7,5 deci (1 üveg) borban van, vagy 9 deciben, mert belekerült másfél deci cukros fűszer redukció.
Úgyhogy biztos, hogy valamennyivel gyengébb egy forralt bor, de hogy hány decitől lehet berúgni, az még alap esetben, ha lehet tudni hány %-os alkoholos ital valami, akkor se lehet megmondani, mert kb. 15 dolog függvénye.
Forralt bornál meg még hozzájön mondjuk 5 változó pluszba, úgyhogy aki erre konkrét választ ad, az szimplán találgat, vagy hazudik.
Egyénfüggő.
Én biztos vigyorgósra innám magam egy bögrétől is, mert soha nem iszom alkoholt, a szomszédomnak viszont egy liter sem kottyanna meg, mert napi szinten ledönt fél liter vodkát.
Szerintem kicsivel kevesebb alkohol van benne, de ugyanakkor nekem sokkal nagyobb mennyiség könnyebben lecsúszik :)
Mit mondhatnék, szeretem a karácsonyos ízeket, meg a finom meleg italt a hidegben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!