Ha forralt bort készítek de úgy hogy rajta van a lábason a fedő akkor elszáll belőle az alkohol?
Figyelt kérdés
2021. nov. 30. 11:16
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
19 szavazat
1/6 anonim válasza:
A cukrot és a fűszereket vízben forrald és csak a végén add a sziruphoz a bort és 2-3 percig forrald csak, akkor benne marad az alkohol nagy része!
2/6 anonim válasza:
Órákig főzve se száll ki belőle a teljes alkoholmennyiség.
3/6 anonim válasza:
Nyilván ha leveszed a fedőt elillan.
Ha hidegen hagyod fedő nélkül egy idő után abból is.
4/6 anonim válasza:
Jól írják az előzőek..
Pusztán a fedő nem akadályozza meg az alkohol elpárolgását... Ott marad a légnemű formában a fedő alatt, és ahogy felemeled, huss...
Én is úgy csinálom, ahogy az #1: vízben forralom össze a fűszereket, cukrot, citromhéjat, stb. - és a végén teszem a forró keverékbe a bort, épp csak addig, amíg visszamelegszik az egész kb. fogyasztási hőmérsékletre. (elég a 60-70 fok)
5/6 anonim válasza:
Ahogy az 1-es írta!...némi kiegészítéssel.
A fűszereket előtte kell kifőzni annyi vízben, amennyit gondolsz, illetve amennyire erősnek akarod!
Utána teszed bele a bort, de azzal már nem forralod, hiába a neve "forralt bor", hanem 80%-ra melegíted és kész.
6/6 anonim válasza:
Forralt bort nem kell felforralni , csak jelzem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!