Ittatok már Meggy-murcit vagy meggybort, hogyan kell készíteni, melyik a finomabb, illetve melyiknek mekkora az alkohol foka?
Mennyi idő alatt van kész a murci illetve a meggybornak mennyi idő kell, hogy készre forrjon?
Kösz.
Murcit még soha, meggybort már többször is. Nagyon finom, itatja magát, de sokkal ütősebb, mint a szőlőből készült társa. Szóval vigyázni kell vele! :)
Nagybratyó szokott csinálni, mikor bő a termés. Azt mondta nincs semmi titka, ugyanúgy készül mint szőlőből. A meggy édességétől függ a cukor mennyisége, kiforrni viszont nagyon gyorsan szokott a nyári melegben.
meggy (kimagozva) 1 kg vagy 1 kg
víz 0,8 l vagy 2 l
cukor 0,36 kg vagy 1 kg
Az első oszlopban lévő adatok alapján szoktam elkészíteni, így kellemes, könnyű bort kapsz. A másik adatsor eredménye: egy igen magas alkoholtartalmú bor. A zajos forrás után az első fejtést elvégezni, de a csendes utóerjedés sokáig elhúzódhat. (ekkor az edények teli legyenek már) Kimagozatlan meggyből készült bor ciántartalma jelentős lehet, de 5 - 10 % mag maradhat, ez kellemes kesernyés ízt ad.
Egyébként a net-en sok receptet találsz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!