Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Ittatok már Meggy-murcit vagy...

Ittatok már Meggy-murcit vagy meggybort, hogyan kell készíteni, melyik a finomabb, illetve melyiknek mekkora az alkohol foka?

Figyelt kérdés

Mennyi idő alatt van kész a murci illetve a meggybornak mennyi idő kell, hogy készre forrjon?

Kösz.



2021. júl. 28. 15:21
 1/2 anonim ***** válasza:

Murcit még soha, meggybort már többször is. Nagyon finom, itatja magát, de sokkal ütősebb, mint a szőlőből készült társa. Szóval vigyázni kell vele! :)

Nagybratyó szokott csinálni, mikor bő a termés. Azt mondta nincs semmi titka, ugyanúgy készül mint szőlőből. A meggy édességétől függ a cukor mennyisége, kiforrni viszont nagyon gyorsan szokott a nyári melegben.

2021. júl. 28. 16:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

meggy (kimagozva) 1 kg vagy 1 kg

víz 0,8 l vagy 2 l

cukor 0,36 kg vagy 1 kg

Az első oszlopban lévő adatok alapján szoktam elkészíteni, így kellemes, könnyű bort kapsz. A másik adatsor eredménye: egy igen magas alkoholtartalmú bor. A zajos forrás után az első fejtést elvégezni, de a csendes utóerjedés sokáig elhúzódhat. (ekkor az edények teli legyenek már) Kimagozatlan meggyből készült bor ciántartalma jelentős lehet, de 5 - 10 % mag maradhat, ez kellemes kesernyés ízt ad.

Egyébként a net-en sok receptet találsz.

2021. júl. 30. 04:19
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!