Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Miért lyukasztják ki mindig a...

Miért lyukasztják ki mindig a filmekben a dobozos sörök oldalát, és miért isszák onnan a sört?

Figyelt kérdés

tegnap 15:21
 1/9 anonim ***** válasza:
79%
Nem lyukasszák ki mindig.Már jó pár olyan filmet láttam amelyekben normál módon isszák a konzervsört.
tegnap 15:33
 2/9 anonim ***** válasza:
86%
Ez inkább ilyen tini/egyetemista buli jelenetekre jellemző a filmeken. Ahol a leállatiasodás és kemény legénység szintmérője akar lenni, hogy a kibökött sört egy húzásra meg is issza az illető. Mivel azt kibökve nem nagyon lehet tartogatni.
tegnap 15:37
 3/9 anonim ***** válasza:
69%
Sose láttam ilyet, pedig sok filmet nézek.
tegnap 15:50
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

3

Igaz ez nem filmjelenet..De tessék:

https://www.youtube.com/watch?v=V_kqS0oQnAs

tegnap 17:25
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
#4: Aha, kösz. Érteni nem értem, de most már ilyet is láttam...
tegnap 18:30
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

5

Szerintem a lényege az ennek a lyuggatásnak,hogy minél gyorsabban ömöljön a sör a szájba.Ha jól megnézed közvetlenül ivás előtt még a tetejét is kinyitja normál módon..Tehát már nincs visszaút.Vagy kiönti a földre vagy villámgyorsan benyeli az italt.

tegnap 19:01
 7/9 anonim ***** válasza:
#6: Kár beléjük :-/
tegnap 19:23
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Oké, hogy érkezzen releváns válasz is:

Alapvetően ez egy amerikai szokás, shotgunnak hívják (vagyis még a boldog diákéveim alatt mi így hívtuk, amit kinn töltöttem, igaz én főképp kanadaiakkal meg elszármazott ázsiaiakkal lógtam).

Tulajdonképpen ez egy ivós vetélkedő, mi általában úgy játszottuk, hogy versenyeztünk ki húzza így le elsőként a sört, így fontos része volt, hogy utána azonnal az üres dobozt jó hangosan a földre kellett vágni -ezzel ellenőriztük, hogy a versenytárs tényleg megitta-e a sörét, mert ha maradt még benne, akkor annak nyilván olyan hangja volt.

Nem csak az ivásról szól, valamennyire ügyességi játék is, mivel egyszerre kell kulccsal megfelelő helyen kinyitni a sört, közben rányitni a füllel a flow miatt, a megfelelő szögben tartani, és inni, szóval viccesen mondva sportértéke van.

Szerintem ennek a szokásnak az az oka, hogy nagyon laza, alacsony alkoholtartalmú, vizes söröket isznak, amiből képtelenség annyit meginni, hogy rendesen bekarmoljon az ember, viszont így lehúzva azért már lehet érezni valamit. Nagyjából mintha ásványvizet innál.

Itthon megpróbáltam bevezetni ezt a játékot a barátaim között, de majdnem elhánytam magam, nem véletlenül, ez a mód nem a mi jó kis cseh meg német stílusú söreinkre van kitalálva, hanem az amcsi vizes hugyokra.

Tudom, a gyakorikérdéseken mindenki a könyvtárszobában bőrfotelből kortyolgat valami 30 éves francia konyakot, de én boldogan nézek vissza arra az egyetemi időszakra, és semmire nem cserélném el.

Ha valaki ki szeretné próbálni, mindenképp .33-as dobozzal kezdje, és valami gyenge olcsó sörrel, egy Starot vagy Pilsnert tényleg nem lehet így lehúzni.

tegnap 20:06
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
tegnap 22:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!