Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Ha munkába menet elött rágot...

Ha munkába menet elött rágot veszek be s azt a virus miatt elötte 70%-os alkoholba mártom fél percre, abbol lehet szondaprobléma?

Figyelt kérdés
2020. ápr. 11. 15:10
1 2 3 4 5 6 7
 21/61 A kérdező kommentje:
ez már megdőlt
2020. ápr. 11. 18:27
 22/61 anonim ***** válasza:
100%
Csomagolás fertőtlenítése otthon -> külön csomagolás.
2020. ápr. 13. 17:43
 23/61 Rubel válasza:
100%
Itt mindenki félre olvasott? A kérdező nem a rágón lévő vírusra gondolt szerintem. Hanem ha megy az utcán és pl nincs rajta maszk... És ha alkoholos rágót rág, akkor ez védelmet nyújt neki, és a munka miatt a szondázást bezavarja-e. (Én így értelmeztem)
2020. ápr. 14. 07:08
 24/61 anonim válasza:
100%
Mivel az alkohol is képes a nyálkahártyán is felszívódni így előfordulhat, hogy enyhén kimutatható. Persze ki tudja azt, hogy egy rágó mennyi mennyiségű alkoholt tud felszívni??? Egy 10 mml 40%-os alkoholos oldat megivása, kb. 2 órán át kimutatható a vérből. Ez az idő függ a test tömegétől is. A rágóra visszatérve. Ha a szonda nem is mutatja ki, attól még a lehelet lehet alkoholos a beáztatott rágótól!
2020. ápr. 14. 09:41
 25/61 anonim ***** válasza:
100%

Márts bele nyugodtan. Mi akadálya van, hogy lemosd utána tiszta vízzel? Vagy sajnálod a rajta lévő alkoholt lemosással elpocsékolni? Hallottam azt is, hogy az alkoholban másodpercek alatt elpusztul a vírus. Minek akkor fél percig áztatni? Szeretnéd, hogy jó sok alkoholt felszívjon?

(Én még nem próbáltam még rágót alkoholba tenni. Nem tudom, mennyire és milyen gyorsan oldódik benne, ezt előte ki kellene próbálni.)

2020. ápr. 14. 11:44
 26/61 anonim ***** válasza:
100%

Egy alkalommal bekaptam egy alma ízesítésű zöld sínű gumicukrot és kocsiba ültem. Amikor a rendőr megállított, már pár perce megettem, de a szonda azt mutatta, hogy alkoholt ittam. A rendőr kétszer is megmérte. Magyarázkodnom kellett, de végül is bírság nélkül elengedett. Valószínűleg nagyon a határon lehetett az érték, amit a szonda mutatott. Nem csak a fertőtlenített rágó miatt kell izgulni. Nem tudhatod, milyen vackokat tesznek a gyári édességekbe, kajákba, amit kimutat a szonda.

De van más is. Egy ismerősömnek valami gyomor problémája lehet. Állandóan aceton szagú a lehelete. A szonda rendszeresen azt mutatja, hogy ivott.

Nem csak az alkoholt érzékelik a szondák. Talán ezért van, hogy egyes országokban nem alkalmazzák a zéró toleranciát.

2020. ápr. 14. 12:03
 27/61 A kérdező kommentje:
Ugy tudom határértéknél azért nem foglalkoznak vele, mert mire beviszi, és megmáérik hivatalosan, már a határérték alatt lesz.
2020. ápr. 14. 12:25
 28/61 A kérdező kommentje:
Csak ugye nagyon nem mindegy hogy egy ilyen tortura vezetésnél van ahol ha hivatalosan alatta van, az égvilágon semmi nyoma nem lesz késöbb, csak egy rutinellenörzésnek számit aminek a végén tiszta voltam, vagy melohelyen mutat pozitivt a sonda ahol máris rám van sutve a bélyeg.
2020. ápr. 14. 12:27
 29/61 anonim ***** válasza:
100%

De mi a célod, hogy ezt látod megoldásnak? Egy rágó kicsi és "műanyag". Ha beáztatod akárhány percre, akkor se szív be semmit. Amikor beveszed és elkezded rágni, csak a külsején van az alkohol réteg, amit a nyálad felhígít és azonnal már nem 70% az a 70 %. Ha a szádat akarod fertőtlenítve tartani, akkor igyál gyakran meleg menta teát, hogy lemossa a gyomrodba és ott elintézi a gyomorsav, vagy öblíts Listerine szájvízzel vagy egyéb fogászati drágább alkoholos termékkel. Ha arra számítottál, hogy a rágó fokozatosan adagolja a fertőtlenítést, ez sajnos nem így van, meg nem jut el a szájüreg összes részére. Azonnal hígítódik az új nyállal és csak nyeled le.

Ha a rágóban nem bízol, hogy sterilizálni akarod, arra oké, az jó. De akkor hagyd el inkább erre a pár hétre, felesleges még ezen is parázni. Azt az alkoholt a kezedre használd inkább.

2020. ápr. 16. 19:44
 30/61 A kérdező kommentje:
kézre van arra valo szer
2020. ápr. 16. 19:57
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!