Miért nem isznak az emberek csapvizet?
Ásványvíz,én azért szeretem mert bubis.Ezért kicsit hasonlít a kólára,de mégse cukros stb. Így inkább azt iszom.
ui: Sokszor sok helyen a csapvíz förtelmesen rossz.
én ásványvizet iszom. nagyon ritkán iszom cukros löttyöt.
félek a csapvízben lévő mindenféle szeméttől. hormonoktól, gyógyszermaradványoktól stb...
Én nem azt állítom nem jó a csapvíz.Sőt van nagyon finom is.
De rengeteg helyen már szagra förtelmes,nemhogy ízre.
Ásványvíz ivóként meg semmi bajom.. ugyanúgy kapok vitamint bármiből.
Én otthon csapvizet iszom (német kis falu, finom a víz, hajajj, mint kiskoromban nagyszüleimnél az ártézi kútról!), munkában mentes vizet, mert azt lehet hidegen kapni, a csapból meg csak meleg jön hogy ne azt vedeljék. Aljas fogás, de beválik, mert sokan lusták magukkal vinni otthonról.
Egyébként szerintem azért szoktak el sokan, mert egyrészt az ásványvíz egészségesebb, másrészt az elmúlt 10-20 évben rengeteget romlott (szerintem) a csapvíz íze.
A magyarországi (nem csak a miénk, de most legyen erről szó) csapvizek bármilyen vízvizsgálati teszten átmennek. Egyedül mondjuk egy nagyon rég épített épületnél lehetnek ezzel gondok a vezetékrendszer miatt. De ezeket cserélni szokták.
A szteroidos dolog sem áll fenn. A Duna (és más folyókéból is) vizéből tényleg kimutathatóak a szteroid- és nem szteroid alapú gyógyszerkészítmények anyagai, de a csapvizekből már nem.
Ezeket is rendszeresen vizsgálják.
Leggyakrabban még az ásványi anyag tartalmak miatt isszák az emberek az ásványvizeket, de rengeteg vizsgálat bizonyítja, hogy a csapvizek egyáltalán nincsenek ebben sem lemaradva. Sőt, sok ásványvízben kevesebb vagy épphogy annyi az ásványianyag tartalom mint a csapvízben.
Gondolom (persze ez nem bizonyítható, ezért mondom így), az ásványvíz gyártó cégek is készítenek, ill támogatnak olyan tanulmányokat ahol az ásványvíz előnyeire hívják fel a figyelmet. Ez nem meglepő és pláne nem egyedi, a dohánycégek is így csinálják és az alkoholgyártók is. Az emberek meg mindig ráharapnak ezekre és jobban terjednek az ilyen hírek. Annak ugye nincs semmi hírértéke, hogy a magyar szakemberek mindennap vizsgálják országszerte az ivóvizek minőségét.
" és ezért van az is, hogy sok orvos mondja, hogy a nők ne nagyon iszogassanak csapvizet, mert a vízbe bekerülnek a fogamzásgátló egyes összetevői, és ezért van az, hogy ahogy haladunk az idővel, a nők egyre nehezebben esnek teherbe. Legalábbis azok a szakemberek, akik a tanulmányt készítették, ezt írták le benne."
Igen, én is olvastam egy tanulmányt, csak valószínűleg nem a női lapozón, hanem tudományos forrásból. Az ivóvízben található hormonmennyiség jelenleg annyi, mintha évente elfogyasztana az ember 1db! fogamzásgátló tablettát :))) Aki emiatt lesz meddő/esik nehezen teherbe...hát, annak nem a csapvízzel vannak bajai :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!