Miért kívánják az emberek jobban az almát felszeletelve mint egészben?
Figyelt kérdés
Ha látok egy almát nem vágyok rá hogy megegyem, de ha előttem van egy tál szeletelt alma meg akarom enni. :D2013. aug. 6. 21:23
1/9 anonim válasza:
En imadom egybe enni, beleharapni, aaaa, annal nincs is jobb. :D De ha hibas az alma, vagy öreges, akkor darabokban tenyleg jobb. :D
2/9 anonim válasza:
A szeletelttel már nincs semmi dolgod, csak megeszed.
Az egészhez meg nem nyúlsz hozzá, mert utána macera van vele. Almacsutkát kidobni, kezet mosni stb.
Egész almát nehezebb szépen enni.
3/9 anonim válasza:
Mert gusztusosabb:) A tálalás igen fontos tud lenni nem csak az almánál:)
Csak gondold el, étteremben pl nem mindegy az se, h odavágnak a tányérodra egy kanál krumplipürét a közepébe meg egy húst, vagy szépen tálalják, díszítik, stb?:)
4/9 anonim válasza:
Nálunk is ez van, ott a kosár alma. Anyukám felszeletel párat, ugrik rá a család. Csak egyet, aztán még egyet, és benyomjuk a tálat...
5/9 anonim válasza:
Szerintem azért, mert ha beleharapsz egy egész almába, akkor muszáj mind megenned, pláne, hogy kényelmetlen, maszatos enni, és ez elveszi a kedved. Egy szelet alma pedig csak egy falat, annyit eszel belőle, amennyi jólesik, és nem kell kötelezően megenned egy egészet.
6/9 anonim válasza:
Könnyebb befalni az egészet, a megsárgult almacsutka látványa se túl guszta.
7/9 anonim válasza:
Nem tudom, hogy igaz e, én is olvastam valahol évekkel ezelőtt.
Akár felvágással, akár reszeléssel a gyümölcsre valamennyi "fém" rárakódik és azért kívánja jobban a szervezet.
Bár én azért szeretem jobban négybe vágva kimagozva, mert akkor a konyhában felvágom magozom, beviszem a szobába és nem kell a csutkával törődni.
8/9 A kérdező kommentje:
A TV-ben hallottam, hogy tudósok azt állítják, hogy jobban ízlik az étel ami szépen van tálalva. Jobb az íze is, mert az agyunk érzi az izét és nem az orrunk vagy a szánk. Ami csúnyán néz ki, (pl ürülék színű alakú és állagú sütemény :D ) nem fog ízleni annyira.
2013. aug. 7. 11:38
9/9 anonim válasza:
Te hülye vagy . Kimondta hogy felszeletelve jobban szeretik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!