Voltam coffeshop-ba és a kávém meg a tej mellé adtak egy kupica vizet is. Minek?
Tökéletes válaszok, a kávé vízhajtó hatású, ezért azt pótolni kell.
Minden valamit magára adó kávézóban vízkísérővel szolgálják fel a kávékat.
Van egy kedvenc cukrászdám. Ha helyben fogyasztasz süteményt, akkor nem úgy van, mint a gyors-éttermekben, hogy külön kérdezősködnek, hogy milyen üdítőt kérsz a kajához, hanem ha nem kérsz üdítőt, egyszerűen automatikusan a süti mellé adnak egy kupica vizet is. Ha nem kívánom a kólát, és egy szelet 300-400 forintos tortáért nem akarok 700 forintot fizetni, merthogy üdítő is kell hozzá, akkor azt mondom, hogy ez egy külön figyelmesség, ami gyakorlatilag semmibe nem kerül a cukrászdának.
(Ha úgy kell külön kérni, az már nem az igazi. Nyár van, meleg, megeszem a sütit, megszomjazok. Akkor ha azt mondom, hogy "kérek csapvizet", akkor valószínűleg megkapom, de csúnyán néznek az emberre, hogy mért nem veszem meg a 200 forintos ásványvizet is.)
Ugyanez van a kávéval is. Otthon is szoktam inni utána valamit, mert kiszárad tőle a szám. Jó, nem tragédia, ha mégsem, de figyelmesség. Aztán ha nem kell, akkor ott kell hagyni. (Van ahol meg kis kocka csokit szoktak adni kávé mellé. Annak is örülni szoktam. :) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!