Egy teáskanál instant kávé kb. hány gramm?
Hát, hogy látod, ez több kérdést vet fel, mint választ.
Hova tovább, kérdésként merülhet fel, milyen kávé, és milyen instant kávé, mert instantok közül mondjuk 3-szoros kilós egységárak is léteznek, tehát hiába számolnánk bármit, hogy a végén kiderüljön mi mennyibe kerül, lehet, hogy az lenne a vége, hogy ami jó minőség instantból, az 3-szor annyiba kerül, mint amit lemért valaki.
Ja, és akkor még ott van az adag.
Még saját használati utasításában is az van a legnépszerűbb instantnak, hogy 1 adag, 1-2 kanál.
Ember, az 100% különbség!!! :D Nem egy apró hiba százalék, hanem dupla, vagy fele mennyiség!
Normál kávéból tudod mennyi az annyi, de instantból nincs ilyen korlát, 1 adagba egy szedőkanállal is belerakhatsz!
Egy példa:
Egyik legismertebb márka adagolása: 1 üveg kb 100 csésze.
Nekem 1 hónapig se tart ki, úgy, hogy napi 1-et iszom. Legyen mondjuk 25 csésze. Ez 4-szeres erőssége a gyártói ajánlásnak. Ez a töménység az, ami csinál velem valamit.
Normál kávé ugyanez. Óriási minőségi és árbeli különbségek vannak.
Simán lehet, hogy ami árban konkurálhatna a másikkal, az minőségben vállalhatatlan.
Mindent összevetve, túl sok az ismeretlen.
Én azt mondom, a puding próbája az evés. Ezt a gyakorlatban kell lemérni, nem számológépen.
Ki kell választani normál, és instantból is azt a minőséget, ami ízben, erősségben bejön.
Ha ez megvan, be kell lőni a mennyiséget, mennyi kell normál kávéból, és hasonló hatás eléréséhet mennyi kell instantból. (és ezt nem lehet gyári adatokból megmondani!!)
Ez hosszú időbe telik letesztelni, de utána már könnyű mérlegre tenni a dolgokat.
Mondjuk 1 hónapos intervallumot kell kijelölni, abban minden életszerű szituáció előfordul, és a végén összeszámolni, hogy milyen értékben fogyott a normál kávé, és milyen értékben az instant.
És amúgy itt még mindig nincs vége az összehasonlításnak, mert lehet, hogy kényelmet többre értékeli a fogyasztó, ezért az instant mellett dönt, vagy pl. amit mondtam, hogy erősségben nincsenek korlátai, tehát ha erősebbet akar inni, egyszerűen rak a forró vízbe még egy kanállal, és ezt a lehetőséget is szimpatikusnak tartja. Vagy az elkészítésnek a gyorsaságát. Vagy hogy 1 adagosával is lehet készíteni, míg egy kávéfőző sok esetben minimum 2 személyes.
Segítek:
Az evőkanál, teáskanál, kávéskanál, mokkáskanál mértékegységként használva, az NEM az az eszköz amivel eszel! Nincs olyan se, hogy púpos vagy csapott. Nem, nincs. Mindig le van húzva a kanál szintjére, síkban a teteje.
Vegyél a kínaiban mérőkanál-készletet.
Csésze (cup) 250 ml
Evőkanál (tbl) 15ml
Teáskanál (1/3 tbl, 1 tsp) 5ml
Kávéskanál (1/2 tsp) 2,5 ml
Mokkáskanál (1/4 tsp) 1,25 ml
Lisztet súlyra kell mérni, mert igen jelentős eltérése van a tömörödöttségtől függően. Cukrot, grízt lehet kanalazni.
1,8g-ot picike kis ékszermérlegen lehet kimérni, alin vegyél
Eszem ágában sincs 1,8 g-ot kimérni. Csak egy átlagos teáskanálnyi instant kávé súlyát kérdeztem volna, de már nem érdekes. Nem az érdekelt, hogy hogy tudok kimérni X g kávét.
Köszönöm a válaszokat.
Na... lapátolhatom vissza... Ilyen f@szságot is csak én tudok csinálni...
kimértem 102 kiskanállal. Sima kommersz osanos teáskanál.
102 kanál 70 g!
Én pl. mérés közben jöttem rá, hogy nincs sok értelme. Épp új üveggel kellett felbontanom. Egyébként sima nescafe klassic.
Egy frissen bontott üveg tetején nagy felfújt, laza szemek vannak, mire a végére érsz, ha nem is teljesen, de jó része összetörik, és jóval finomabb "opr " lesz belőle. Ami sokkal tömörebb is, simán duplája a tömege a térfogathoz viszonyítva.
És ez gyártónként is változik, melyik mennyire tömöret gyárt.
Vagy pl. ott van ugyanúgy nescafe termék, a kreama változat, abszolút finom por a classichoz viszonyítva.
Ugyanazt tudom mondani, mint a 21-es válaszomban. Egyrész a puding próbája az evés, ezt a gyakorlatban kell lemérni, a hatásukat is figyelve, másrészt az ár nem minden, vannak más befolyásoló tényezők.
Az "átlagos teáskanálnyi", mint mennyiségi egység az egy szubjektív valami.
Van a teáskanál, mint mennyiségi egység, az 5ml űrtartalmot jelent.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!