Matcha készítéshez miért kell a bambusz ecset (chasen)?
Figyelt kérdés
Kipróbáltam kávézóban és nagyon tetszett, úgyhogy vettem itthonra matcha port. Biztosan fogok még venni, mert nagyon ízlik házilag is. :) Jelenleg tejhabosítóval készítem; először csak simán elkeverem vele a port és a vizet, majd egy picit bekapcsolom az eszközt a jobb habosításhoz. Viszont mindenhol látom a bambusz ecsetet használni, hogy az "kell" a készítéshez. Úgy jobb lesz az íze? Csak így hagyományos? Vagy miért van rá szükség?
Köszi előre is a válaszokat!
tegnap 08:47
1/2 anonim válasza:
Férjem szereti. Egy ideig tejhabosítóval készítette. Aztán vett hozzá bambusz ecsetet is. Azt mondta, az csupán hagyomány szerinte. Nem érez ízben különbséget. De szereti a mozdulatokat , hozzá tartozik neki a szertartáshoz.
2/2 anonim válasza:
Pontosan ugyanolyan jól fel fog oldódni mint tejhabosítóval. Az csak fenszizés meg a hagyomány
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!