Az energia ital miért nem annyira elfogadott mint a kávé?
1, a kávéban van pár tucat igen egészséges hatóanyag a koffeinen túl, ha csak nincs baj a vérnyomásoddal, akkor bizonyítottan egészséges a fogyasztása. Persze itt magára a kávéra kell gondolni, nem cukorral telenyomott kávéalapú italra.
2, az energia italt, pont mert ízre nem sokban különbözik egy üdítőtől sokkal könnyebb túladagolni
Nem, nem ördögtől való az energiaital, de jó okkal kevésbé elfogadott és sokak által kritizált termék.
Nekem tökmindegy amúgy. Én magam egyiket se tudom inni... koffein alapvetően nem hagy elaludni, de nem is ez a rosszabb, hanem a kávéíz beragad a szádba, muszáj utána rágóznod. Az energiaitalt, mint bubis, nem bírja befogadni a byomrom.
De hogy más miért meg hogyan issza, totál lexarom. Az biztos hogy aki a kávészahú pofájával jön oda hozzám beszélgetni, annak odanyomok egy rágót, mert undorító az ilyen szájszag.
Ahogy fentebb írták, a kávébab önmagában egy természetes dolog, ami tele van egészséges anyagokkal (pl. antioxidánsokkal).
Ha nem pakolod meg cukorral, tejjel, meg egyéb dolgokkal, hanem tisztán iszod, akkor egy egészséges italt kapsz. Nyilván nem ildomos túladagolni, de normál mértékkel fogyasztva jó hatású lehet.
Hogy mit tartalmaz egy doboz energiaital, hát arról inkább ne beszéljünk... de mindenki azzal mérgezi magát, amivel akarja.
Nőként az én szememben azok a pasik, akik rendszeresen isznak energiaitalt, totál férfiatlanok és gyerekesek, de hát ez csak egy vélemény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!