Miért élünk rabszolgaként?
"Szeretnék sok mindent kipróbálni az életben.."
Ez fontos - és ha rátalálsz az "utadra" arra, ami éltet, lelkesít, akkor megváltozik az életed. Nagyon fiatal vagy, lehet, hogy sok év lesz, míg rátalálsz. Van aki az életközép válság után talál rá.. Tolsztoj Háború és béke - olvasd el. Most megy a Vígszínházban - ragyogó előadás- és nagyon jól átjön Tolsztoj mély lélekismerete, hogy az ember lélekfejlődése-alakulása során hogyan ér el arra a pontra, ahol megvilágosodik, megérti mi történik vele, "megfordul", és ebből fakadóan tudja mi a dolga a világban.. van akinek ez a halál előtti pillanat, van aki fiatalon már átéli.
*
Epiktétosz rabszolga volt, testében nyomorult, nyomorék.
Mégis a gondolatait leírta és kétezer éve ragyog annak a világossága a világban.
"Szolgának születék s nyomoréknak s mint amaz Iros
Koldusnak - s engem kedvel az égi sereg."
olvasd el
"Bizonyos dolgok hatalmunkban vannak, más dolgok nincsenek. Tőlünk függ a véleményünk, az ösztönös vágyunk, a törekvésünk és ellenszenvünk, egyszóval mindaz, amit egyedül alkotunk meg. Nem tőlünk függ a testünk, a vagyonunk, a hírnevünk és a tisztségeink, tehát mindaz, amit nem egyedül hoztunk létre.
Azok a dolgok, amelyek hatalmunkban vannak, természetüknél fogva szabadok, semmi sem akadályozza, semmi sem köti őket. Azoknak a dolgoknak azonban, amelyek nincsenek a hatalmunkban, nincs erejük önmagukban, másoktól függenek, egy kívülálló megakadályozhatja vagy elsajátíthatja őket.
Emlékezz erre: ha a természetüknél fogva függő dolgokat függetleneknek tartod és a más dolgait sajátaidnak tekinted, akkor minduntalan akadályokba ütközöl, bánkódni és háborogni fogsz, káromolod az isteneket és az embereket, de ha csak azt tartod a tiednek, ami valóban a tied, a más tulajdonát pedig a helyzetnek megfelelően a másénak tartod, akkor sohasem leszel a kényszer hatalmában, senki sem fog utadba állni, nem fogsz senkit szidalmazni és vádolni, és semmit sem kell majd akaratod ellenére végrehajtanod; senki sem árt neked, és nem lesz ellenséged sem, mert nem történik veled semmi baj."
először is a kiadásaidat kéne monitorizni és nagyon durván félrerakni amíg ki nem találod, hogy mit akarsz az élettől.. én is ezt csinálom most.. kell egy fél évre elrakott pénz legalább, kinél mennyi. nekem a téli tüzelő amire most gyűjtök, h "szabad legyek erről a helyről és utána meg talán jogsira rakok félre , h még jobb melókat tudjak megpályázni. közben tanulok, folytatom az angolt, németet, hollandot is kóstolgatom. tenni kell érte, h legyen változás. én vállalkozást szeretnék, de nem akarok ezzel kapkodni, lehet még külföldre is kimegyek tőkét összeszedni.
tanulj, spórolj, tervezz előre és amikor eljön az idő válts.
Hagyjad kérdező, itt mindenki az élet császára, aztán másik kérdésnél meg rinyálnak.
11:11 80% írt normálisat.
Ja úgy van ahogy itt a 11:11 írja
de ez itt a gyk...mindenkinek saját lakása és autója van 25 évesen és havi 500.000 keres és 20 centis a farkuk (ha félbehajtják)
Keress másik munkahelyet! Bp. környékén nagyon jól lehet keresni villanyszerelőként, főleg ha önállóan is tudsz dolgozni, és nem félsz pl. lejavitani a vakolást egy új csövezés után. Még viszonylag hülye villanyszerelők is elkarcolnak errefelé, ha jó vagy, neked aranybánya lehet.
Amúgy ismerem ezt az érzést, és amikor elszántam magam a lépésre, hát sokkal rosszabb lett... Évek kellettek, mire megtaláltam a helyem, és úgy éreztem, előre felé megyek, nem toporgok. 20 évesen nagyon fiatal vagy. Előtted a lehetőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!