Az barátom el akar menni Katonának lassan 1 éve együtt élünk mondtam neki hogy nem szeretném ha katona lenne de azt mondja ez az álma gyerekkora óta. Mikor 1 évig németországba dolgozot azt is nehezen bírtam. Kész tények elé vagyok állítva?
Már próbálta meg beszélni velem de én mondtam neki hogy nem szeretném és épp ezért állított most kész tények elé. Nagyon is féltem őt mivel elég veszélyes ez a munka.
Mikor németországba dolgozot azt is borzalmas volt ki bírni nagyon Hianyzot most se lenne másképp hiába itt lenne magyarországon .Tavaly is menni akart de meg gondolta magát. De nagyon remélem hogy most is így lesz.
Igen, - és vagy elfogadod, vagy nem fogtok hosszútávon együtt maradni. Amikor hivatásos katona lettem, rá egy pár évre úgy adódott, hogy lesz egy barátnőm. Az ELSŐ, amit a járás ténye után letisztáztam vele: "Ha a hivatásom és Te közted kell választanom, akkor a hivatásomat fogom választani!"
Ezzel rövidre is zártam annak lehetőségét, hogy elkezdjen "kombinálni" a katonai mivoltomból adódóan, - vagy így fogadsz el, vagy ennyi volt a kapcsolatunk.
Ezt Ő megértette és tudomásul vette - 17 éve, - azóta is együtt vagyunk.
Ha nincs rendkívüli harcfeladat, - vagy nem külszolgálaton van, - akkor igenis minden hétvégén otthon lesz.
Beoszthatják ügyeleti szolgálatba hétvégén is, de egy vasárnapot - törvény írja elő, - szabaddá KELL tennie a vezénylőnek. Az ügyeleti szolgálatért pihenőnap JÁR, amit előfordult már, hogy nem tudtak az aktualitásakor kiadni, de akkor marad a pénzbeli kompenzáció, - amit nagyon nem szeret az állam teljesíteni, - így marad az időbeli kompenzálás.
Változó, - mert az illetmény sokféle elkotóelemből áll össze. Pénzügyekhez nem értek.
Nagyjából allománykategóriához, beosztáshoz, képzettséghez, és a szervezetnél eltöltött évek számához igazodóan állapítják meg az egyén illetményét, s mindennek az alapja a közalkalmazotti alapbér, amely az egész szorzóalapja.
Tehát magától értetődik, hogy egy 15 éve x helyen szolgálatot teljesítő főtiszt magasabb illetményt kap, mint egy fél éve avatott hadnagy, - aki nem főtiszt.
Eléggé fura példára sikerült ez, mert a beosztásokhoz rendfokozatok vannak rendelve, - hiába vagy hatszáz éve sofőr, - aki ráadásul problémamentesen végezte el mindig is a geladatát és megbízható, - ha a "csúcs" (gépkocsivezetői beosztásban) főtörzsőrmesteri rendfokozat.
Ugyanakkor egy beosztáshoz rendszeresített rendfokozatok vannak, - tartósan nem lelhet egy beosztásban úgy tartani valakit, hogy a rendszeresített beosztásnál kettőval alacsonyabb vagy magasabb a rendfokozata, illetve megbízással lehet ezt megtenni, de azt sem tartósan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!