Társasházban élünk 6 hónapja. Minden szomszéd utál minket, mert állítólagosan mi hoztuk be a csótányokat. Különösen az alattunk lévő szomszéd, ő fenyegetőzik is. Mit tegyek?
6 hónapja lakunk egy 4 emeletes társasházban. Állítólag mi hoztuk ide a csótányokat. Ezzel az elmélettel csak egy gond van: az előző lakhelyen nem voltak csótanyok. Minden bútor sajátunk, elhoztuk a bútorokat, azóta egy darab új bútort nem vettünk. Mind írtam, az előző lakóhelyen sem voltak csótányok, így mi nem hozhattuk ide őket. Perszr mi is tapasztaljuk, hogy vannak, még pedig szép számmal. Az alsó szomszéd fenyegetőzik, hogy elmegy a kormányablakba feljelenteni minket és a főbérlőt. (Igen, albérletben lakunk).
Én még nem beszéltem az alsó szomszéddal, gondoltam, lemegyek hátha kulturáltan tudunk beszélni. Azonnal elkezd fenyegetőzni, "azóta vannak csótanyok, amióta maguk itt laknak" "örüljön, hogy nincs itthon a férjem, nem biztos, hogy egy darabban kiment volna az ajtón" "fel fogom magát jelenteni és a főbérlőjét"
Én ennek ellenére is higgadt maradtam, normálisan beszéltem, hátha kitalálunk valamit közösen, de ő csak fenyegetőzni tud. "15 éve itt lakom, előtte nem voltak, csak ahogyam maguk ide költöztek"
Én persze hiába mondom, hogy előző helyről nem hozhattuk, mert ott nem voltak. "Akkor is maguktól jönnek a csövön"
Én hiaba mondtam, hogy ez nem jelent semmi, a csótányok a csöveken és a réseken közlekednek.
És én csak 1 hónapja kezdtem találkozni velük, nem 6 hónapja.
Az a baj, hogy megteheti, hogy feljelent, nem gátolja őt ebben semmi, nem is gátolhatja. Ő lakik itt 15 éve, neki fognak hinni.
Édesanyámmal lakunk ketten. Ő súlyos COPD-s beteg, szíve sem jó, bele is halna, ha sikerülne neki innen kirakatnia minket. Az, hogy anyukám beteg, nem tudtam elmondani neki, addig kitessékelt a lakásból, de nem is hatotta volna meg szerintem.
Ha miénk lenne a lakás akkor nem hiszem, hogy megtehetné, hogy kirskat, de úgy, hogy albérletben lakunk, a főbérlőt meg tudja győzni, folyton hívogatja és nem hagyja békén.
Az alsó szomszéd látszólag megteheti, hogy hívogatja a csótányírtókat (meg is tette). Zsír új Samsung hűtő, majdnem 2 méter magas. Zsír új konyha, modern bútorok, stb. Én hiába győzködtem, hogy nagyon rosszul keresek én nem tudok se írtó szereket venni, se csótányírtókst, semmit mert nem tehetem meg. "Az a maga gondja" hangzik el.
Édesanyám teljesen munkaképtelen, kap havi 26ezer ft-ot. Ilyen ócska aeroszolos írtót vettem, valamilyen Cobra a neve, többre nem telik.
A beszélgetésünket hangrőzítettem, így gondoltam hogy én jelentem őt fel amiért fenyegetőzik. "Ha a férjem itthon lenne, nem menni ki az ajtón egy darabban".
Semmi bizonyíték nincs arra, hogy mi hoztuk ide, és nem is mi hoztuk, mert az előző helyen nem voltak. Más szomszéd hozhatta.
Mit tegyek? Ha én jelentem fel fenyegetőzésért, akkor több bizonyíték kell, mint hogy egyszer azt mondja, hogy "nem értem volna ki egy darabban az ajtón, ha a férjem itthon lett volna".
Azon gondolkodtam, hogy további bizonyítékokat kell gyűjtenem, több mindent kell felvennem, többször kell megfenyegetni, és akkor elég bizonyítékom lesz.
Nahát!
Most meg feljött a férje, szerencsére be volt zárva az ajtó. Pont wc-n ültem, mondtam, hogy várjon egy kicsit. Azonnal elindítottam a hangrögzítőt.
Pöfékeli az ajtót, stb. "Engedj be!". (Akkor már ment a hangrögzítő).
Én megkérdeztem, hogy miért. "Téged is beengedett a feleségem" én rászoltam, ne tegezzen, ha már én magázom, akkor fordítva is elvárom. (Közben azért magamban jót röhögtem, mert csak 21 éves vagyok és amúgy is utálom a magazást)
Pofékeli tovább az ajtót. "Akkor engedjen be!"
Ém erre azt mondtam, hogy nem vagyok köteles beengedni. Mondtam neki, hogy "mivel pöfékelte az én ajtómat, és nagyon durva hanglejtése, arra következtettem, hogy ha beengedn3m túl agresszíven viselkedne velem szemben és én ezt nem engedem"
Erre mondja, hogy "sz*d le magad"
"Megtalállak kisk*cs*g"
Na jó, holnap reggel 8-ra rendörségen vagyok.
Nem is értem, ezek mit gondolnak. Ha megvernek, elmennek a csótányok? Vagy mi? Alkalomadtán, ha még lesz lehetőséged, kérdezd már meg, hogy kívánják bárhol bizonyítani, hogy te hoztad a csótányokat, mert azoknak nincs se személyijük a te családneveddel, se lakcímkártyájuk a te címeddel, úgyhogy ez a rész különösen érdekelne. A rovarirtást meg a közös költségből a társasház intézi, nem kell senkinek a zsebébe nyúlnia. Szólt valaki a kk-nak már?
Azért meg nem hisznek valakinek, mert 15 éve lakik egy házban. Le van tojva. Ettől még se feljelenteni nem lehet senkit csótányosodás miatt, se bizonyítani, hogy ő hozta. Ha a lakásodban nincs felhalmozott szemét, vagy olyan körülmény, ami vonzaná a csótányokat, még figyelmeztetést se adhatnak. Úgyhogy szegény csávókámat nyomd fel. Tipikus pattogós zsellér idióta, hadd hulljanak az ilyenek.
“hiába győzködtem, hogy nagyon rosszul keresek én nem tudok se írtó szereket venni, se csótányírtókst, semmit mert nem tehetem meg. "Az a maga gondja" hangzik el.”
Itt a kulcsmondat. A csótányirtás csak úgy működik, ha az egész ház egyszerre irtat, különben csak elmenekülnek oda, ahol nincs méreg -HOZZÁTOK!- és később újra ellepnek minden házat. Így hát igenis miattatok csótányos az egész ház. Ezen gondolkozz picit. A lakók helyében senki nem tolerálná, hogy csótány futkos a lakásában, mert putrisék azzal védekeznek, hogy nekik erre nincs pénzük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!