Ennyire kihalófélben lenne a magázódás?
Figyelt kérdés
26 éves Férfi vagyok,és kereskedelemben dolgozom. Sajnos azt tapasztalom,de nem csak a munkahelyemen,hogy mindenki letegez.Már előre leszögezném,hogy nem a tisztelet elvárásáról van szó,hiszen a tiszteletet tegeződve is meg lehet adni,illetve magázódva is lehet valaki tuskó.Egyszerűen csak azt gondolom,hogy ezt illemnek hívják,bárkinek a korától függetlenül. Szerintem a tegeződés,valamint a magázódás nem a kor függvénye.Ha én nem ismerek valakit,azt nem illik tegezni,amíg annak a lehetőségét fel nem kínálja az adott illető. Sajnos többszörös megállapítást nyert az a szituáció,hogy "Jó napot kívánok-al,illetve Kezét Csókolom-mal" köszönök,és vissza Sziáznak. Amúgy sem vagyok egy közvetlen típus,de még egyszer kihangsúlyoznám,hogy nem a tiszteletet várom el,hanem egy kis távolságot.2018. jan. 18. 00:07
11/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2018. jan. 18. 12:33
12/14 anonim válasza:
Biztos nem, gratulálok, az üzleti életből származó tapasztalataim meg mezt mutatják
13/14 anonim válasza:
A magázódás nem túl udvarias ám, ha már szóba hoztad az illemet. Az önözés a megfelelő forma.
14/14 A kérdező kommentje:
Természetesen én is az Önözést szoktam alkalmazni.
2018. jan. 19. 00:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!