Ennyire kihalófélben lenne a magázódás?
Remélem kihal. De nem hiszem. Hivatalos helyen senkit sem fognak letegezni.
De én némi ellentmondást érzek itt. Ha nem a tiszteletről van szó, akkor mégis miért zavar?
Biztos, hogy nem az angol nyelvű üzleti életből jön a tegeződés, mert pont nem az üzleti életből jött emberek és nem az idegen nyelvet beszélők szoktak hamar tegezésre váltani.
Amikor pl. öltönyös Brókernetes ügynök vagy fiatal banki alkalmazott beszél velem, esze ágában sincs tegeződni.
Amikor építőmunkással beszélek (kőműves, festő, ács, tetőfedő), akkor nemhogy a fiatalok, de még a negyvenes korosztály is abszolút tegeződő.
Ez szokás, ami nem mindenkinél egyforma.
Mivel boltban a vevő az úr, én azt mondom, kezeld rugalmasan a dolgot. Nagyon helyes, ha te magázódva indítasz, de ha ő tegezve szól vissza, akkor válts át tegeződésre és aszerint is köszönj el. A "kezét csókolom"-ot szerintem csak idősebb nőknek mondd. Egy boltban az eladótól a 35 éves nő felé (aki adott esetben pl. kisgyerekes anyuka is lehet) eléggé modoros.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!