Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért bántják a nyugdíjasokat?

Miért bántják a nyugdíjasokat?

Figyelt kérdés
Megjegyzem,fiatal vagyok,de a munkahelymen,az utcán,bárhol azt hallom,hogy a nyugdíjasok elhasználják az ország pénzét,hogy sokan vannak,a legtöbbet járnak orvoshoz,mindenhol beléjük botlunk...stb,ismerős sztereótípíák.Láttam olyat is ,hogy egy autós kikiabált,hogy a tata haladjon gyorsabban a gyalogátkelőn,íronikusan megjegyezve,hogy otthon keresi a halál.Nekem is vannak idős szüleim,és bizony annak idején megdolgoztak a családért,az országért.Miért tehetnek róla,hogy a szocializmusban kényszerültek dolgozni? Nem ők akarták így.Akik ezeket mondják rájuk,nem gondolják,hogy egyszer megörekszenek?Vagy fiatalon akarnak meghalni?

2017. febr. 7. 09:01
1 2 3 4 5
 31/45 homo ludensz ***** válasza:
Tévedsz! A munka hősei nem a csórók között található inkább a volt párttitkárok és szófosók között lelhetők fel. Ez az ő kiemelt nyugdíjukon is lemérhető. Aki csak melózott vagy most is csak melózik azzal nem fog kiváltságos helyzetbe kerülni sem erkölcsileg,sem anyagilag.
2017. febr. 13. 08:41
 32/45 anonim ***** válasza:
44%

#29:

Tehát: MÁR hatvan évesen nyugdíjba mentél, úgy, hogy a szakmunkásiskolád meg a két és fél év katonaságod is beleszámított. Az együtt öt és fél év.

Ha 15 évesen kezdtél dolgozni, az annyit tesz, hogy 39 évet dolgoztál összességében, csak hozzászámoltak neked még öt és fél év nem dolgozást is munka címén.

És még büszke is vagy rá.

2017. febr. 13. 18:00
 33/45 A kérdező kommentje:
#29 és te hány éve dolgozol?
2017. febr. 13. 22:05
 34/45 A kérdező kommentje:
a 32-estől akartam kérdezni,hogy hány év munka van mögötte?
2017. febr. 13. 22:06
 35/45 anonim ***** válasza:

#32 vagyok

Még egyetlen napom nem volt munkaviszonyon kívül, egyetem alatt is dolgoztam. Nyugdíjba menni pedig nem tervezek majd, nem csak azért, mert addigra már nem lesz nyugdíj, hanem mert annál aktívabb vagyok, mint az otthonülésre rendezkedjek be.

Szüleim nyugdíjasok, ők is átlátják a rendszer hibás voltát. Ami nem változtat azon, hogy a jelenlegi magyar átlagnyugdíjas 27 évet dolgozott összesen, tehát hosszabb ideig fog nyugdíjat kapni, mint ameddig egész élete során egyáltalán dolgozott.

2017. febr. 14. 13:47
 36/45 homo ludensz ***** válasza:

#32-nek. Mikor én mentem nyugdíjba 60 év volt a korhatár.

Dolgozhattam volna még de munkabér és nyugdíj együtt nem fizethető ki értelem szerűen.

Már igen csak "nagykorú" voltam mikor először az egyik szombat lett szabad,majd később minden szombat az lett. 15 éves inasként minden szombaton is mentünk az üzembe és mi takarítottuk le a gépeket a szerszámműhelyben. Délutánra beoszthattak így éjfél volt mire hazaértem.

Kérlek ha te ezt büszkeségnek véled akkor rajta csináld utánam.A BM. Határőrség sem volt kimondottan üdülő kint az őrsön mert 10 éjszakai, 8 óra szolgálat után járt egy nappali fent a figyelőben - 10 fokban. Én kibírtam. Csináld utánam azután te is "büszkélkedhetsz".

2017. febr. 14. 20:43
 37/45 anonim ***** válasza:

Nem csinálom utánad azt, hogy a szocializmusban, nulla stresszel, nulla esélyével a munkanélkülivé válásnak, ülök egy "őrségben" munka címén. Eszemben sincs. Sem a kommunizmusban élni, sem őrségben ülni, abban a biztos tudatban, hogy kötelező dolgozni, meg lakást is utalnak egyszer.

Azért, mert te BM-dolgozó voltál és a határőrségben ültél szakmunkás végzettséggel 39 évig, az még semmit nem cáfol meg. Éppen 100%-os nyugdíjadat élvezed, mert a bmesekeé tudtommal ma is ennyi, hatvan éves korodtól, kb. 90 éves korodig.

Ettől még a magyar átlagnyugdíjas 27 évet dolgozott összesen, s aránytalanul sokáig, aránytalanul sok nyugdíjat is kedvezményt kap az ország telejsítőképességéhez képest. És megy a hiszti, hogy az évenkénti emelést is keveslitek.

Ezek TÉNYEK. Amit megcáfolni nem tudsz, mert nem lehet. A matek nem hazudik.

2017. febr. 15. 10:39
 38/45 homo ludensz ***** válasza:

Félreértesz! Mikor besoroztak nem te rajtad múlott hogy akarsz e őrséget állni vagy inkább dolgoznál. A mi apáink építették fel romjaiból Budapestet és mi ott folytattuk ahol ők abbahagyták. A privatizáció címszó alatt meg bagóért megszerezték amit összehordtak a melósok.

Különben csak 27 hónapig voltam belügyes míg határőr sorkatona voltam.Járműlakatos és hegesztőként dolgoztam egy TSZ-melléküzemágban olyan koszban hogy ha te melós vagy kebledre ölelnél.

2017. febr. 15. 19:09
 39/45 anonim válasza:
2/38 Hány éves vagy, hogy így tudod bunkózni a másikat?
2017. febr. 15. 19:30
 40/45 A kérdező kommentje:

Tények? Ahány kormány,ahány vezetőség,ahány rendszer annyi tény volt eddig,és amikor jött a másik,valahogy mindíg az előző tények hamisak voltak.Miért pont a mostani tények lennének az igazak? Nehogy azt gondoljuk,hogy 1990 után megváltozot a világ.A melós ha munkába van,ha nyugdíjas, valahogy mindíg a vesztes oldalon van,a huncutok,az oportunisták,akik néha rendszerváltok is,azoknak a nyugdíjuk kiemelt most,és ötven év múlva is az ilyenek lesznek az akkori rendszernek a haszonélvezőji.

2017. febr. 15. 21:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!