Megjegyzem,fiatal vagyok,de a munkahelymen,az utcán,bárhol azt hallom,hogy a nyugdíjasok elhasználják az ország pénzét,hogy sokan vannak,a legtöbbet járnak orvoshoz,mindenhol beléjük botlunk...stb,ismerős sztereótípíák.Láttam olyat is ,hogy egy autós kikiabált,hogy a tata haladjon gyorsabban a gyalogátkelőn,íronikusan megjegyezve,hogy otthon keresi a halál.Nekem is vannak idős szüleim,és bizony annak idején megdolgoztak a családért,az országért.Miért tehetnek róla,hogy a szocializmusban kényszerültek dolgozni? Nem ők akarták így.Akik ezeket mondják rájuk,nem gondolják,hogy egyszer megörekszenek?Vagy fiatalon akarnak meghalni?
Miert, ez a ket lehetoseg van? Dozsoles vagy rakasra dogles?
A nyugdijakat be kell fagyasztani, kedvezmenyeket megvonni, teteles egeszsegugyi jarulekot bevezetni (mondjuk havi 10e forint) es nyugodtan meg is lehet adoztatni a nyugdijakat.
2017. febr. 7. 14:40
22/45 A kérdező kommentje:
A 21esnek.
Mikor te leszel nyugdíjas,akkor mit fogsz csinálni? Ugyanezt mondod? Hány éves vagy? Vannak szüleid? Ha dolgozank még majd ,ha nyugdíjasak lesznek ugyanezt mondod rájuk is?
2017. febr. 7. 17:03
23/45 anonim válasza:
Mire en nyugdijas leszek, addigra nem lesz nyugdij, vagy csak egy jelkepes osszeg, mondjuk havi 15e forint. En erre keszulok.
A szuleim nyugdijasok, szamtalanszor elmondtam mar ugyanezt nekik, de ok szerencsere eleg ertelmes emberek, pontosan latjak ok is hogy a rendszer hibas.
2017. febr. 7. 17:50
24/45 Dudok Andrásné válasza:
Kedves Kérdező!!Röviden:Mert bunkók!! Te sejtem az én gyerekeimmel lehetsz egyidős!! Van tudod aki csak a tv ből és a hirekből informálodik és fogalma sincs a valoságról.Én és a velem egykoruak akik 1953- 54 ben szü lettek bizony 45-50 év m unkaviszonyuk van és a nehéz fizikai munkával olyan keveset kestünk, hogy sajnos a nyugdijunk is semmi.Nekem a 47 év munkaviszony után most már az emelésekkel 64.000 ft.mostani emelésem 900 ft.volt, se sokaknak még ennyi sem.Emellettt dolgozom ma is mert a 4 gyerekem és unokáim ma is segitem. Lakás,kocsi, ruházkodás,hol szemüveg, kol kennyérree kell nekik.De dolgozom minden nap.Szombat, vasárnap, ünnepnap!!!4 alkalommal voltam körház, mikor szültem, kocsival járok, igy nem veszem igénybe az utazásit sem!!De erre mifelénk vidéken ez a normális.nekem soha nem jutott eszembe hogy én dolgoztam meg a szüleim , nagyszüleim nyugdiját hisz ugy nőttem fel hogy mindenki mindég dolgozott.ÉRTÜNK!!! Csak köszönet nekik!!És ha megköszönik a zebrán, hogy megálltam én érzem magam kellemetlenül, hisz KÖTELES vagyok!!
2017. febr. 8. 10:55
25/45 anonim válasza:
"Én és a velem egykoruak akik 1953- 54 ben szü lettek bizony 45-50 év m unkaviszonyuk van és a nehéz fizikai munkával "
Dehogy van. Az atlagos szolgalati ido ettol sokkal kevesebb.
2017. febr. 8. 11:09
26/45 anonim válasza:
#24:
Az átlagos mai nyugdíjas 27 évet dolgozott összesen.
Beszélsz össze vissza, hogy akik 53-54-ben születtek, azoknak legalább ötven év munkaviszonyuk van ... igen, mindenki 13 és 14 évesen kezdett dolgozni :)))
Miért van az, hogy a gondolkodás ilyen nehézkes?
2017. febr. 8. 11:48
27/45 Dudok Andrásné válasza:
Az utolsó hozzászóló talán kimaradt az iskola matek órájáról!!!!Akkor számolj!! 1953 ban születtem,1970 től dolgozom!!! Akkor hány évesen és hány év munkaviszony??? Várj segitek!! 17 évesen kezdtem dolgozni és épp 47 éves munkaviszonyom van!Igen és ennek a generácionak van a legtöbb letöltött munkaideje,ugyanis aki szakmunkás volt már 16 évesen dolgozott, dolgozhatott!Nem beszélve, hogy egy osztályban 33-35 en jártunk azért van hogy most ennyi nyugdijas lett hirtelen 1-2 év alatt!!
2017. febr. 12. 15:26
28/45 anonim válasza:
"Dudok Andrásné"
Lathatoan hianyozni tetszett az iskolabol, amikor az atlagszamitast tanultak.
Az atlag nyugdijasnak valami 30 ev szolgalati ideje van, egy csomonak ettol joval kevesebb.
2017. febr. 12. 18:32
29/45 homo ludensz válasza:
15 évesen mentem ipari tanulónak. Akkoriban még ezt is beleszámolták a ledogozott évekbe. 60-éveses voltam mikor nyugdíjas lettem. Munkahelyet úgy váltottam hogy itt pénteken leszámoltam és hétfőn már elkezdtem dolgozni az új helyen.Volt egy MIL-lap a munkakönyvben amiben minden rögzítve volt (tartozás,kivett szabadság stb.) Összes konkrét nem munkába töltött időm a 27 hónap sorkatonai szolgálat volt a BM.Határőrségnél a "nyugati" határon.Természetesen azt is beleszámolták. Gondolom vagyunk néhányan még akik ilyen vidám semmitevéssel töltöttük el a napjainkat.Akit ez irritál az szarjon a markába és kenje a pofájára,akkor talán elviseli önmagát ha tükörbe néz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!