Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért bántják a nyugdíjasokat?

Miért bántják a nyugdíjasokat?

Figyelt kérdés
Megjegyzem,fiatal vagyok,de a munkahelymen,az utcán,bárhol azt hallom,hogy a nyugdíjasok elhasználják az ország pénzét,hogy sokan vannak,a legtöbbet járnak orvoshoz,mindenhol beléjük botlunk...stb,ismerős sztereótípíák.Láttam olyat is ,hogy egy autós kikiabált,hogy a tata haladjon gyorsabban a gyalogátkelőn,íronikusan megjegyezve,hogy otthon keresi a halál.Nekem is vannak idős szüleim,és bizony annak idején megdolgoztak a családért,az országért.Miért tehetnek róla,hogy a szocializmusban kényszerültek dolgozni? Nem ők akarták így.Akik ezeket mondják rájuk,nem gondolják,hogy egyszer megörekszenek?Vagy fiatalon akarnak meghalni?

2017. febr. 7. 09:01
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
66%

#8:

De, számos dolog vonatkozik rád és feleségedre is, valamint van, ami nem. Ami még mindig NEM tesz semmissé tényeket, melyek a jelenlegi 3 milliós nyugdíjasság legnagyobb részére vonatkoznak.

2017. febr. 7. 10:27
 12/45 anonim ***** válasza:
66%

Ha már megszólítottál: aki felsőfokú végzettséggel nem kap, csak ötvenezret, az valamit nagyon elrontott.

Viszont, ha te, nyugdíjasként, magánrendelésre jársz a garantált, egész életed végéig járó, évente emelt nyugdíjadból, akkor bizony, részesülsz és részesültél a rendszer áldásaiból. És soha nem fenyegetett a munkanélküliség réme sem. Sem az, hogy ne legyen nyugdíjad.

Komolyan ennyire nehéz ez?

2017. febr. 7. 10:30
 13/45 anonim ***** válasza:
100%
Felelmetes egyebkent hogy az emberek mennyire nem ertik azt a szot hogy statisztika....
2017. febr. 7. 10:34
 14/45 A kérdező kommentje:
Na 10 es,magyarázd el okosan ,hogyan is müködik a nyugdíjrendszer? Honnan tudod te ,hogy a szüleim mit fizettek?
2017. febr. 7. 10:40
 15/45 anonim ***** válasza:
73%

ha azt kerdezed hogy hol van az a penz amit ok befizettek, akkor lathatoan meg nem is hallottal a feki rendszerrol.

[link]

Nincs semmifele penz, azt amit akkor befizettek (ha egyaltalan) azt megettek az akkori nyugdijasok.

A feki rendszerben a mindenkori aktivak befizetese rogton kifizetesre is kerul, nincs semmifele "toke" meg "alap".

A rendszervaltas elott egyebkent is mindenki allami alkalmazott volt (a tulnyomo tobbseg legalabbis) tehat ok valojaban nem is fizettek semmifele jarulekot.

2017. febr. 7. 10:54
 16/45 A kérdező kommentje:
Abban igazat adok, hogy amit befizettek,azt a rossz gazdasági politika elkúrta.Na de őket aazal ámítooták,hogy befizeeték...és majd valmikor...stb.Ez így van most velünk is..nemde?
2017. febr. 7. 11:29
 17/45 anonim ***** válasza:
60%

egyreszt nem fizettek be semmit. Masreszt nem a gazdasagpolitika qrta el, hanem a feki rendszer az ilyen, ami bemegy jarulekoldalon, az azonnal kifizetesre is kerul.

A 70es, 80as evekben az akkori nyugdijasok valoban nyomorogtak, sok embernek nyugdija sem volt, a te szuleid olyan szinten tartottak el az o szuleiket.

Akkor most mi miert tartsuk el oket sokkal magasabb szinten?

2017. febr. 7. 11:33
 18/45 homo ludensz ***** válasza:
53%
Mondjuk én jól jártam mert az 1958-61 ig tartó ipari tanuló időt is munkaévnek vették. 3 év szakmatanulás,kis szünet majd 3 évet érintő (27 hónap katonaság). 23-24 éves koromban még 1500ft. havi fizetésért szakmunkát végeztem az üzemben és mikor mondtam hogy agyő akkor meg kérdezték hogy miért.Albérlet,gyerek meg semmi jövőkép. Igaz 1.20 ft. ért vettem kenyeret meg vittem egy májkonzervet de eszembe sem jutott hogy már a jövőt eszem. Csak kalapáltam s hegesztettem és voltak akik azt mondták hogy azt el tudják adni amit termelünk. Biztattak hogy még egy kicsit s utána jön egy szebb világ....jött is '90 táján minden mozgathatót eladtak,becsuktak. Az elvtársak urakká avanzsáltak és mondák hogy korszerűtlent gyártottunk. Gondolom ők most is jobban terhelik a nyugdíjkasszát mert főnökként mentek nyugdíjban.Ha valaki nekik fia-borja az ma is boldogul mert taníttatták. Fényesítgessék a kitüntetéseiket a papának mert ő alapozta meg ha most könnyebb a fiaknak balról is jobbról is.
2017. febr. 7. 12:10
 19/45 anonim ***** válasza:
35%

"Ha már megszólítottál: aki felsőfokú végzettséggel nem kap, csak ötvenezret, az valamit nagyon elrontott."

Nem volt bejelentve, csak 4 órában, ez lehet az oka.

Kedves Kérdező!

A nyugdíjasoknak folyton mindenhol jár a kedvezmény, vonaton, buszon, gyógyfürdőben, állatkertben, mindenhol. Elegem van! Én dolgozok, gyerekeket nevelek, én fizetek 100 %-ot, nem a dolgozó embernek jár a kedvezmény.

Másrészt: minden létező kormány folyton emeli a nyugdíjakat, annak ellenére, hogy a munkabérekhez viszonyítva már évek óta az egekben van! Mi tartjuk el őket, röhej.

Persze a politikusok csak szavazóbázist látnak bennük, nem mást, ezért nem merik egy kicsit helyretenni a nyugdíjakat. Ha emelnek például, nem százalékosan kellene emelni, mert úgy annak emelkedik sokat, akinek amúgy is nagy volt. EZ is egy igazságtalanság.

Az nem feltétlenül az ő hibájuk, hogy a népesség fogy és több a nyugdíjas, mint a kisgyerek és fiatal, ez a helyzet mégis borzasztó!

Sok olyan nyugdíjas él az országban, aki ragaszkodik egyedül is a 200 m2-es házához, miközben a gyermekei albérletben élnek, nemhogy eladná és venne egy kisebb lakást, a többi pénzt meg szétosztaná. Rengeteg ilyen van, panaszkodnak, meg mennek az önkormányzathoz segélyért, mert hát egy nyugdíjból nem tudják a rezsit kifizetni.

Szóval rengeteg a baj velük. Én minden kedvezményt a dolgozó embereknek adnék elsősorban és nem a nyugdíjasoknak.

2017. febr. 7. 12:43
 20/45 A kérdező kommentje:
17 es,akkor javasoljál valamit,ha már nem kell eltartani őket? Akkor el kell őket pusztítani?
2017. febr. 7. 12:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!