Mia véleményetek a mai 17 év körüli fiatalokról, hogy midnen hétvégén részegek, cigiznek esetleg még drogoznk is?
Tudom, hogy vannak kivételek, de gyakran buszmegállókban másról se beszélnek csak arról, hogy "pénteken de beb*sztam, nem emlékszek semmire, ..."
Most ez a normális? Esetleg ez volt mindig?
Szerintem nem az a baj a fiatalok nagy részével, hogy isznak, cigiznak, füveznek? Ez mindenki privát ügye, simán lehet valaki jó ember attól még, hogy füvezik.
Inkább azzal van gond, hogy egy csomó fiatal lenézi a csendesebb, visszahúzódóbb társait.
Szerintem ezzel akarják megmutatni, hogy nekik van egy kis szociális "státuszuk". Mennek a többiek után, nehogy kimaradjanak valamiből, mert akkor mellőzöttnek éreznék magukat, stb... Lehetne fejtegetni az okokat, meg belemagyarázni ezt-azt, nyilván mindenkinek más a motivációja.
Amúgy nem gondolok róluk semmit, a saját életemmel foglalkozok. :D
Az ilyen kis tinik legtöbbje mind CSAK kompenzál ezzel a viselkedéssel, hisz mással nem tudnak kitűnni. Sz.r a családi háttér, nem foglalkoznak velük, ezért a bandába menekülnek.
Nincs, akivel őszintén el tudnának beszélgetni a problémáikról, nincs aki meghallgatná őket. A korosztályuk pedig nem tud értékelhető tanácsot adni, hisz ők is ugyanolyan esetlenek, tapasztalatlanok, mint akinek tanácsot próbálnak adni.
A szülői szeretet hiányát semmi se pótolhatja!
Így belegondolva, mi sem voltunk mások, idestova 20 évvel ezelőtt. Legfeljebb más volt a mérce és más volt a drog. De ahogy így körbenézek magunkon, családos, dolgos embereket látok, akik fiatalon ki tudták élni magukat, és legfeljebb a májuknak ártottak valamicskét, ami mára regenerálódott.
Úgyhogy áldásom a mai fiatalokra ebből a szempontból!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!