Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Nő verése miért minden esetben...

Nő verése miért minden esetben elítélendő a média szerint?

Figyelt kérdés

Azt vettem észre, hogy amikor nő verésről tájékoztat a média, akkor sosem írja oda a verés okát.

pl itt:

[link]

Ez vajon miért van? Minden eset más. Nem hinném, hogy csak olyan esetben vernek nőket, ahol a nő csendben ül és épp nem csinál semmit.

Engem biztos érdekelne, hogy mi volt az ok? Lehet gyilkos volt a nő vagy önvédelemből tette valaki, de ezt a média sosem feszegeti valamiért.

2016. jún. 9. 15:30
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:

"18, Miért ostoba a vélelmezett "véleményem"? Szerinted csak férfi érdemelheti meg a verést?"

Ugyan már, kérdező...:D Ez a B válasz, nincs összefüggés.

Te eleve feltételezed, hogy oka van annak, ha egy nőt megver a férje, tehát maga is bűnös a bántalmazásban. Ez a tipikus áldozathibáztatás, ezért ostoba a véleményed, amit még mindig csak burkoltan mersz megosztani.

2016. jún. 9. 19:41
 22/31 A kérdező kommentje:

21, olvasd vissza. én azt mondtam férfi és nő esetében is(!) van hogy okkal, és van, hogy ok nélkül kap verést.

ezzel mi a baj?

2016. jún. 9. 19:43
 23/31 anonim ***** válasza:

Az a baj az egésszel, hogy a házasságon, családon belüli erőszakot kevered azzal, hogy valaki az életedre tör.

Ha egy nő késsel, pisztollyal, katanával rád támad, és megvered, ott már nem nők elleni erőszakról van szó, hanem arról, hogy nem akarsz meghalni. Jogos önvédelem. Teljesen mindegy az elkövető neme.

Férfi is, nő is akkor érdemli meg a verést, ha valakinek az életére támad.

2016. jún. 10. 01:47
 24/31 A kérdező kommentje:
23, nem én keverem a dolgokat, hanem szerintem te választod szét. Családon belül szerinted nem lehet okkal verni? Nem csak utcán késsel támadó nő/férfi esetén jogos a verés. Ráadásul nem csak önvédelmi helyzetek vannak ugye. Szerintem pl akkor is jogos a verés (nem jogilag persze, mert az önbíráskodás), ha egy férfi/nő például kicsal egy idős rokonomtól pár millió forintot(40 év félretett pénzét) és nem akarja vissza adni. Mire bepereled addigra már a nevén nem lesz semmi, tehát marad a fizikai erőszak, ha látni akarod a pénzed. Szóval ezer és ezer eset lehetséges, amikor valaki(nő és férfi egyaránt) megérdemli a verést.
2016. jún. 10. 08:54
 25/31 anonim ***** válasza:
58%

Aha. Hadd kérdezzem meg, csak kíváncsiságból: az általad leírt esetben mindenképp nekimennél az illetőnek, akár egy 50 kilós nő, akár egy 120 kilós erőemelő férfi? Egyazon elbírálás alá esik a két cselekedet?

Bónuszkérdés: ha visszaüt az illető önvédelemből, hiszen te kezdted a fizikai agressziót, az is jogos?

2016. jún. 10. 08:59
 26/31 A kérdező kommentje:
Miért kellene nekimenni. Sokszor elég a fenyegetés. És igen, az ilyen r@hadékok esetén mindegy hogy 120kg vagy 50. A különbség csak annyi, hogy hány emberrel lehet elérni a célt. Persze védekezhet, ha akar, de a legjobb védekezés az lenne ha visszaadná a kicsalt pénzt.
2016. jún. 10. 09:42
 27/31 anonim ***** válasza:
58%
Vagyis inkább megkerülöd a valódi kérdést...:D Erről ennyit.
2016. jún. 10. 09:51
 28/31 A kérdező kommentje:
27, Igyekeztem válaszolni a kérdéseidre. Mi a valódi kérdés akkor? Segíthetnél. Persze csak ha akarsz ugye, mert azt könnyű írni, hogy kerültem... de konkrétan mit???
2016. jún. 10. 09:54
 29/31 anonim ***** válasza:

"Egyazon elbírálás alá esik a két cselekedet?

Bónuszkérdés: ha visszaüt az illető önvédelemből, hiszen te kezdted a fizikai agressziót, az is jogos?"

2016. jún. 10. 09:55
 30/31 A kérdező kommentje:

29, ezekre válaszoltam! Írtam, hogy mindegy hogy 50 vagy 120 kg. Nem ez a lényeg egy ilyen esetben. Azt is írtam, hogy ennél az esetnél nem az agresszió lenne az első megoldás. Az már az utolsó, ha tényleg másképpen nem lehet behajtani.

Azt is írtam miért ne védekezhetne!(persze a legjobb védekezés szerintem, ha visszaadja a pénzt, de ez mellékes most)

Nem értem miért írtad, hogy kerültem valamit. Rendesen válaszoltam.

2016. jún. 10. 09:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!