Miért lépnek ki tagok a Jehova tanúi gyülekezetből? Én pl tegnap voltam első alkalmon és nekem tetszik. Nem értem mi a gond?
Mindenki más miatt. Tény, hogy van egy adott elvárás, aminek egy idő után meg kell(ene) felelni. Vannak olyan emberek, akik nem szeretnek egy helyben álldogálni, és fejlődni akarnak, ezért sokszor az lenne a következő lépés, hogy elkezdenek tanulmányozni, prédikálni, esetleg később megkeresztelkednek. Utóbbi kettő már bizonyos követelményekkel járnak, ezért inkább nem folytatják, és kilépnek. Másoknak otthon nem nézik jó szemmel, hogy Jehova Tanúihoz járnak, ezért megfenyegetik őket, és ezért kénytelenek kilépni. Vagy egyáltalán nem való nekik a vallásos élet, stb. millió oka lehet. Azonban feltehetnénk a kérdésednek az ellenkezőjét is. Miért van mégis egyre több Tanú? Miért lépnek BE? Látod, első lehetőőség, hogy azt tapasztalják, amit te is.
Az a tény, hogy kizsebelik az embert, nem igaz. Nem egy olyan embert ismerek, aki még egy fillért sem adott, vagy nagyon csekély összeget. Lehetséges, hogy nincs lelkiismeret-furdalása? Lehetséges. Ugyanis mindenki annyival járul hozzá, amennyivel szeretne. Az más kérdés, hogy tudtára hozzuk az embereknek, hogy csak ezekből a hozzájárulásokból tudják fedezni a különféle munkákat, és hogy lényegében ezzel is Jehovát szolgáljuk. De ahogy sem a kevés összejövetelen való részvételért, sem a kevés prédikálóóráért sem kapott még senki semmi rosszat, ugyanígy az adakozás hiánya miatt sem fog.
Miért lenne szekta Jehova tanúi?
És mi az hogy kizsigerelnek?! Ott nem jár körbe a pap bácsi hogy adjál pénzt. Annyit adsz amennyit akarsz, valamint havonta el is mondják hogy mennyi gyűlt össze, mennyi volt a havi kiadás és mennyit küldenek a fiókhivatalba. És az mi hogy bedobják az üveget?! A szeretetről tanulunk és arról hogy szeresd ellenségeidet. Muszáj össze vissza hazudni? Bár nyílván erre is lesz válasz. Pont egy ateistától aki nyílván csak 1 oldalról nézte a tanúkat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!