Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért kevés a rockot/metált...

Miért kevés a rockot/metált hallgató lány?

Figyelt kérdés
Egy lányt nem ismerek aki rockot vagy metált hallgatna, vagy ha megnézek egy koncert videót akkor is csak kevés van, vagy elég egy képet és ott is a nézők 70%-a hímnemű.

2015. márc. 20. 20:14
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
61%
Remélem az előző hozzászólást olvasva egy kissé érhetőbb lesz a rockerek miatti felháborodásom. Pont az ilyen megnyilvánulások az ostobák.
2015. márc. 20. 22:03
 22/41 anonim ***** válasza:
100%
Csak vicceltem ne vedd komolyan. Nem szeretem az általánosítást mert most mindenki felháborodik hogy ő aztán nem. Rengeteg zenei irányzat van és rengeteg fajta ember nem lehet a zenei ízlés alapján kategorizálni. :P
2015. márc. 20. 22:07
 23/41 anonim ***** válasza:

Utolsó egyetértek.

Én is hallgatok rockzenét, de mellette mást is. Jazz-t, popot és klasszikus zenét is. Mindenben van jó és rossz is.

2015. márc. 20. 22:08
 24/41 anonim ***** válasza:

utolsó előttinek írtam :)

meg utolsó is azért:)

2015. márc. 20. 22:08
 25/41 anonim ***** válasza:
82%

"Valaki mondja már meg nekem, hogy miért kell, hogy egy lány rockot/metált hallgasson? Utálom a rockereket, mert beképzeltek. Azt hiszik, csak a saját zenéjük elfogadható, mindenki, aki mást hallgat, ostoba.

Nézz körül, minden második lányon Nirvana vagy Ramones feliratú felsőt látsz, márt ez "menő", ma már menő rockot hallgatni, mert csak az lehet menő, aki rockot hallgat. Pont Ti vagytok az éretlenek és ostobák."

Én mondtam, hogy ostoba vagy.

Ki mondta, hogy valakinek egy adott stílust KELL, hogy hallgasson? Senki. Mindenki azt hallgat, amit szeretne és kész. A kérdés is arra irányult, hogy az ilyen stílust kedvelő lányokból -a kérdező szerint- miért van kevés.

Azért vagy ostoba, mert pár emberből levonsz egy olyan következtetést, ami egyébként abszolút nem igaz.

"Utálom a rockereket, mert beképzeltek. Azt hiszik, csak a saját zenéjük elfogadható, mindenki, aki mást hallgat, ostoba."

Most én is mondhatnám, hogy utálom a poppot hallgató embereket, mert beképzeltek, lenézik a metálosokat és szentül hiszik, hogy a metál az mindenképp csak szar úgy, hogy még meg sem próbálták megszeretni az adott műfajt, látatlanban ítélkeznek, DE nem teszem, mert tudom, hogy nem csak az ilyen, buta szélsőség létezik.

Az lehet, hogy te még nem találkoztál olyan emberrel, aki metált/rockot hallgat és értelmes lenne, de az nem jelenti azt, hogy nem létezik.

Életemben nem láttam még élőben koalát. Akkor ilyen alapon a koalák nem léteznek? De. Csak szimplán olyan "körökben" mozgok, ahol nem él a koala.

"Nézz körül, minden második lányon Nirvana vagy Ramones feliratú felsőt látsz, márt ez "menő", ma már menő rockot hallgatni, mert csak az lehet menő, aki rockot hallgat. Pont Ti vagytok az éretlenek és ostobák."

És ha Nirvana és Ramones pólót hallgatnak, akkor mi van? Valószínűleg szeretik azokat az együtteseket és azért hordják.

Rengeteg "Limited Editionös" feliratú pólós embert látok. Most akkor ezt azért hordják, mert menő? Lehet, hogy páran igen, de vannak, akiknek ez tetszik. Nem ostobaság valakit azért elítélni, mert xy mintájú pólót hord? De.

"Menő"

Ki mondja meg, hogy mi a menő? Miért kell arra hallgatni, aki azt mondja, hogy ez meg az a menő? Több leszek tőle, ha hallgatok rá? Nem. Kit érdekel, hogy egyesek szerint mi a menő?

Egyáltalán mire mész azzal, ha "menő" vagy?

Értékesebb ember leszel? Igazán értékes leszel tőle? Csak kapsz egy értelmetlen titulust.

Nem azért ostobáztalak le, hogy bántsalak, azért mondtam, hogy ostoba vagy, mert egy egész zenei ízlésű kört ítélsz el az alapján, hogy azok milyen stílusú zenét hallgatnak.

Az általánosítás egy egetverő ostobaság. Attól, hogy te csak a negatív példával találkoztál, hát szomorú, de nem általános. A primitívség nem attól függ, hogy az ember mit hallgat.

2015. márc. 20. 22:14
 26/41 anonim ***** válasza:

"No akkor megkérdezem: miért hiszi mindenki azt, hogy csak popzene és rockzene létezik?"

Gondolom, rám reagáltál (18. vagyok)

Azért popot írtam, mert mondjuk egy 1D-rajongóból előbb kinézem, hogy más műfajokat kezd el fikázni, mint abból, aki mondjuk jazzt hallgat. Tisztelet a kivételnek.

Írtam is, hogy tudom, hogy más műfaj is van.

2015. márc. 20. 22:38
 27/41 anonim ***** válasza:

25-ös!

Teljesen igazad van, hogy nem lett volna szabad általánosítanom, de mindenki csak a saját tapasztalatait tudja leírni. Én a környezetemben teljes mértékben a divatrockerséget tapasztalom. Azért írtam, hogy ez a "menő", mert a legtöbb olyan fiatal, aki rockot hallgat (a környezetemben, inkább hozzáteszem) felsőbbrendűnek tartja magát más, nem rockot hallgató embertársánál.

És ostobának tartom a felfogást, miszerint (a környezetemben) a rockot hallgató fiatalok előszeretettel gúnyolják a más zenei stílust kedvelő fiatalokat. És rendszeresen fikázzák a többiek zenei ízlését. Majd feljönnek erre az oldalra, hogy:

"Mindenki lenéz, amiért metált hallgatok. Mit tegyek?"

Holott senki nem nézi le Őket (még soha nem tapasztaltam), csak elismerést várnak, hogy ilyen kimagaslóan kifinomult zenei ízlésük van. És jönnek a válaszok, miszerint: "Ezek nem tudják mi a jó zene".

Én ugyanúgy hallgatok rockot, metált is, a népzene, jazz, blues, klasszikus zene mellett, de nem vagyok eltelve, amiért a rockot is szeretem. És nem gondolom azt, hogy csak a rockot hallgató fiatalok az értelmesek és intelligensek, márpedig a legtöbb rockot hallgató ismerősöm ezt gondolja (igen, megint a saját környezetemben tapasztalom ezt).

Úgyhogy Te a saját tapasztalatod írtad, én az enyémet. Tiszteletben tartom a Tiéd.

2015. márc. 21. 08:29
 28/41 anonim ***** válasza:

Azért ez így már mindjárt más. : )

Egyébként érdekes, mert én is hasonlókat tapasztalok ilyen téren, csak itt pont fordítva van.

2015. márc. 21. 10:21
 29/41 anonim ***** válasza:

En is rockot es metalt hallgatok ^-^

13/l

2015. márc. 21. 10:25
 30/41 anonim ***** válasza:
11%
Az a baj az emberekkel, és nem csak a nem metált hallgatókkal, hogy mindenki első szóra elítéli a másikat. Igazából így nem is lehet ismerkedni... de amugy ami nem metál az szar, haha!!!! :D
2015. márc. 21. 10:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!