Nem nagyon tudom, hogy kell bánni a gyerekekkel?
Figyelt kérdés
2 hétig nyári munkánk leszek napi 6 órában egy helyi óvodában. Viszont soha nem értettem a kicsikhez, soha nem jöttem ki velük jól, hiába próbáltam aranyos lenni velük, soha nem kedveltek... Mit csináljak, hogy picit megszeressenek a kicsik? :) Vannak valamilyen alap tippek, amikkel be lehet náluk vágódni?2014. júl. 28. 21:23
1/13 anonim válasza:
Ha nem akarsz aranyos lenni, akkor biztosan elfogadnak. A műmájerséget már a háromévesek is azonnal kiszúrják.
2/13 anonim válasza:
De ha nem nem jössz ki jól a gyerekekkel, azt is megérzik...
3/13 A kérdező kommentje:
Én alapjáraton szájhúzós vagyok. Mármint mogorva az arckifejezésem alapjáraton. Mindig cseszegetnek, hogy húzom a szám, pedig nem. Csak ilyen az arcom. A kedveskedést pedig úgy értettem, hogy mosolygok, próbálok velük beszélgetni stb.. :)
2014. júl. 28. 21:35
4/13 A kérdező kommentje:
Nekem nincs bajom a kicsikkel...Nekik van bajuk velem. Meg soha nem volt egy kisgyerek se a családban, mindig én voltam a kicsi..Nálam fiatalabb meg nincs. Valahogy tapasztalatom sincs velük kapcsolatban. És valahogy pont az ovihoz soroltak be. :D
2014. júl. 28. 21:36
5/13 anonim válasza:
A kicsiknek idő kell, míg megszoknak. Nem fognak rögtön a nyakadba ugrani. Sok felnőtt ezt sajnos úgy fogja fel, hogy "jaj, engem nem szeretnek", pedig ez abszolút nem a te személyed ellen irányul, egyszerűen csak időt kell adni nekik. Erőltetni pedig végképp nem szabad, hagyni kell, hogy a gyerek közeledjen.
6/13 A kérdező kommentje:
A barátom családjában van egy aranyos kisfiú..Már 3 éve ismerjük egymást, most 5 éves...Tudja a nevem minden, mégsem szimpatizál velem... :/
2014. júl. 28. 21:55
7/13 anonim válasza:
Ha "szájhúzós" vagy, próbálj tudatosan figyelni erre és mosolyogni, az biztos tetszene nekik, mert látják, hogy kedves vagy. : Ezenkívül légy nyitott,beszélgess velük, kérdezgesd őket, kicsit szállj be a játékukba (persze csak mértékkel), akkor valószínűleg meg fognak kedvelni, még ha nem is mindenki (mert senki sincs, akit mindenki szeret). :) Add önmagad, próbáld meg megnevettetni őket, azzal biztosan jó pontokat szerzel. :)
8/13 anonim válasza:
De ez igazából csak tapasztalat kérdése. :D Én is mindig legkisebb voltam a családomban, így szerintem én is kicsit másképp viselkedek a gyerekekkel (én túlságosan "beépülök" közéjük, vagy hogy is mondjam :DD), sokszor bizonytalan voltam, aztán beletanultam :))
9/13 anonim válasza:
5-ö vagyok, mondjuk az is biztos, hogy tapasztalat kell hozzá. Nekem van két unokatesóm, az egyik 7, a másik 3 éves lesz. 13 éves voltam, mikor született a nagyobb. Én is olyan kis béna voltam, azt se tudtam, mi fán terem egy gyerek. Most meg már alig várjuk mindhárman, hogy találkozzunk, úgy imádjuk egymást. Viszont mi kéthetente találkozunk. Lehet, hogy te azt a kisfiút ritkábban látod, és hiába ismeritek egymást régen, attól, hogy évente 3-4-szer lát, még nem fog szeretni.
10/13 anonim válasza:
Egyébként ha 5 éves, de ritkán találkoztok, simán lehet az is, hogy elfelejt. A kicsiknek még más a memóriája. Volt pl. egy gyerek, akit kiskorától kezdve rendszeresen láttam, együtt játszottunk, jóban voltunk (én tizenéves voltam már). Kb. 4-5 éves koráig. Aztán egyszer 7-8 éves kora körül találkoztunk, és nem emlékezett a nevemre - hogy rám mennyire emlékezett, azt nem tudom, de szerintem nem igazán...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!