Hogyan kell bánni fogyatékos gyerekekkel?
gondolom lesznek ott különböző értelmi képességű, vagy testi fogyatékos gyerekek is
ez annyira egyéni dolog hogy ott fogod majd látni
természetesen nem bámészkodva és nem ugyanazt várva mint amit egy egészségestől várná
sok türelem
én is dolgoztam egy évig önkéntesként egy fogyatékkal élő gyerekeket oktató központban
minden kicsi annyira egyedi volt hogy nincs általános leírás
nagyon szeretik ha feladatokat bíznak rájuk amiket a legnagyobb erőbedobással el is végeznek :)
Ne hirtelenkedj velük, ne legyél hangos, beszélj hozzájuk sokat és mindent mutass meg, amit vársz tőlük, hogy megtegyenek. Mosolyogj. Tiszteld, hogy mind külön egyéniség. Tehát ugyanúgy, ahogy bármilyen nem fogyatékos gyerekkel.
Ha van köztük, aki különleges bánásmódot igényel, arról biztosan tájékoztatni fognak, bár szerintem ilyen gyerekeket olyan táborba visznek, ahol csak tapasztalt gondozók felügyelik őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!