Tartósan fogyatékos beteg gyerekekkel szeretnék foglalkozni. Milyen iskola kell hozzá? Ezt érzem életcélomnak segiteni rajul! Köszönöm válaszokat.
nekem is ez volt a tervem miután járunk a koraiba...
de még én se találtam olyat. mondjuk ugyanakkor meg ez így korrekt, én is elvárom attól aki foglalkozik a gyerekemmel, hogy maximálisan értsen és felkészült legyen a szakterületében.
esetleg nem beteg gyerekekkel? :) babamasszázs, babajóga, babaúszás, csiribiri...
ezek most elég divatosak és mondjuk a babajóga tanfolyam csak 3 hónapos :)
Nem csak gyógypedagógus lehetsz, hanem van ennek egy könnyebb fajta változata is, amit nem kerül 4 évedbe elvégezni, ha már minél hamarabb dolgozni/foglalkozni szeretnél velük, s ez a gyógypedagógiai asszisztens tanfolyam, ami 10 hónap a Kasza Szakképző Intézetnél, ami bp-i székhelyű, de mindegyik megyeszékhelyre járnak képzéseket tartani, én is most ezt végzem, idén júniusban vizsgázom belőle!
26/N
Muszáj vagyok beleszólni, mert zavarja a szemem:
egy fogyatékos az fogyatékos. Nem tartós.
Mi, gyógypedagógusok, szakiránytól függően foglalkozunk sérült emberekkel, legyen az testi vagy értelmi fogyatékosság.
Olyan létezik, hogy tartósan beteg, de az nem ide tartozik.
Én csak ajánlani tudom a főiskolát, ne elégedj meg a sima asszisztensivel. 4 év, sok tanulás, szakirány, de megéri.
A Bárczi is és a győri is jó.
(ui.: rajtuk nem tudsz segíteni, de fogni a kezüket és megsegíteni őket az úton, igen)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!