Mi van a mai gyerekekkel?
kiráz a hideg mikor meglátom az üres,kihalt parkokat,játszótereket.Amikor én gyerek voltam,a barátaimmal bicajoztam,fakunyhót építettünk stb. .Manapság nincs ilyesmi ,minden gyerek otthol kockul,számitógépezik.
sosem lesz olyan mint regen?
Na és most jövök én, aki kikéei magának azt, hogy "hülye gyerekek"! Már elnézést, de azért azt oda lehetett volna írni, hogy tisztelet a kivételnek. Hogy miért nincsenek kint a mai gyerekek a parkokban, játszótereken? Itt egy válasz egy gyerektől : Mert nincs semmi keresnivalónk ott! Ha játszótérre mennénk, a felnőttek úgy elzavarnának egy 10-14 éves gyereket, mint annak a rendje. És erre nem egyszer volt már példa! 3 barátommal 9(!) évesen lementünk a játszótérre, és olyan szúrós szemmel néztek ránk, mintha idegenek lennénk, és kitessékeltek minket. Na, többször is próbálkoztunk visszamenni, mert hát azért mégis csak nekünk van az ott, de mindig azt mondták, hogy mit keresünk mi ott, menjünk inkább haza. Pedig csak hintázni akartunk oda menni. Épp ezért nincsenek gyerekek a játszótereken, mert a felnőttek szerint(és TISZTELET A KIVÉTELNEK) nekünk, 10-15 éves korosztálynak semmi keresnivalója nincs olyan helyeken. Hát köszönjük szépen! Parkokba igenis kijárunk, de ennek megintvan egy oka, hogy miért nem olyan gyakran: Mert a felnőttek gépek elé ültettek minket! Innen pedig nagyon sokan nem tudnak szabdulni... Én is voltam már úgy, hogy már mindent untam, és legszívesebben kint fociztam volna a többiekkel, csakhát... mindenki bent kockult ,és senkit nem lehetett kikényszeríteni a számítógép elől. Ezért nem lehet annyi gyereket látni manapság, mint régen.
13/L
És másként teszem fel a kérdést: mi van a mai szülőkkel? Miért engedik ezt?
Egyébként az én szemléletem szerinti kérdésem: http://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__emberi-tulajdonsagok_..
Tehát oké, hogy lázadó korszak, de mindent ne engedjenek már meg ( ja és a "lázadó korszak" nem 10-20 éves korig tart ).
Én csak azt nem értem, hogy miért fájlaljátok ezt ennyire... Oké, hogy több időt kellene kint lenni a friss levegőn, meg nem csak gépezni. Nem csak bent poshadni. Ezt értem is. De azért gondoljunk bele, hogy azóta kicsit veszélyesebb lett a világ... Hányszor lehet hallani azt, hogy gyerekeket raboltak el, vagy embereket, és így meg úgy megölték? Sokszor. Meg ehhez hasonló esetek is vannak. Ezután pedig egy szülő, aki félti a gyerekét, hajlamos ennek a túlzásba vivésébe. És ezáltal nem engedi ki egyedül, vagy ha igen egy órára csak. Mert nehogy baja legyen. Mert a szülőnek ideje nincs arra általában, hogy kikísérje. Meg a gyerek egy idő után nem is akarja ezt. Illetve még nem is biztos, hogy le tud menni bárkivel. Az is benne van a pakliban...
Csomó indokja lehet ennek... De miért kell ezen fennakadni? :/ Lehet, nem jó... De amikor már ezredik ilyen kérdéssel találkozik szembe az emberrel, akkor kicsit kezd unalmassá válni...
A 13 éves lánynak pedig örülök, hogy kiállt azokért a kivételekért. Bár különbözünk okilag, de mégis... És én eléggé sok olyan embert ismerek, aki még mindig megy játszótérre, vagy biciklizik. Stb. Kevesebb lett, más dolgokat csinálnak sokan... És az ÁLTALÁNOSÍTÁST kerülni kéne.... Roppant idegesítő tud lenni...
14/L
Nem tudom, te milyen játszótereket látsz, nekem mondjuk más a tapasztalatom. Most költöztünk másik lakásba, itt az erkélyünk alatt van egy pici játszótér. Napok óta azt figyelem, hogy ahogy enyhül a meleg, és már nem süt oda a nap estefelé, rögtön jönnek a gyerekek. Nem sokan, mert mint mondtam, ez egy pici játszótér, de mindig van lent 2-3 ovis korú, meg 4-5 tizenéves, ők már szülők nélkül persze.
Ahol régebben laktunk, ott ez nem így volt, a házunkhoz közeli játszótéren maximum délelőtt voltak, mert ott főleg babák voltak, lehozták őket tologatni, és ennyi. Érdekes módon a nagyobbacska gyerekekkel nem a játszótérre jártak a szülők, hanem a sétányra, amit én nem igazán kedveltem, mert közlekedni nem lehetett tőlük rendesen, állandóan ott bringáztak meg labdáztak. A környék többi játszótere tényleg gyakran volt üres, de ennek nem az volt az oka, hogy a gyerekek nem akartak játszani, hanem szimplán az, hogy nem nagyon voltak gyerekek. Egyetemi városrész, főleg diákok laktak arrafelé, meg nyugdíjasok, plusz tényleg nagyon kevés kisgyerekes szülő, de azok a babák maximum ott születtek, utána 1-2 éven belül elköltöztek, szóval az igazi játszóterezős korszakukban már nem is voltak ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!