Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Voltál a Pride-on?

Voltál a Pride-on?

Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi hogy érezted magad.

2014. júl. 9. 19:52
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
59%
18-as, de jobban elsülne. Köpködők mindig lesznek, de sokakat csak a felvonulás jellege zavar, ez nem közvetít értéket, csak lezárja a forgalmat, előhívja a balhézókat, sokan inkább a valódi értékek felmutatására kíváncsiak, nem az a problémája a többségnek, hogy vannak melegek, mert ez tény, voltak és lesznek mindig, a probléma azon van, hogy nem az értékközvetítésre helyezik a hangsúlyt, és tényleg érdemes lenne kipróbálni. A melegek között is vannak értelmes emberek, művészek, tudósok..., de miért nem azt mutatják meg, miért nem azt hangsúlyozzák? Nem az lenne a lényeg, hogy ugyanolyan emberek, mint bárki más? Ezt pedig úgy lehetne elérni, ahogy én javasoltam.
2014. júl. 10. 11:41
 22/40 anonim ***** válasza:
87%
Nem a Pride miatt kell lezárni a várost, hanem amiatt a 30-40 eszetlen barom miatt, akik erőszakosan lépnek fel a Pride résztvevői ellen. A világon mindenhol ez egy nagy esemény, amire készül az egész város, rengeteg turista érkezik, mindenki vidám és felszabadult, senki sem gyűlölködik. (Moszkva, Belgrád még kivétel, de a fejlődés ott sem fog elmaradni).
2014. júl. 10. 11:50
 23/40 anonim ***** válasza:
93%
Leszbikus vagyok, de nem mentem el, mert a barátnőm nem ért rá. Egyébként támogatom és jó ötletnek tartom a rendezvénysorozatot a felvonulással együtt. Egy nap évente nekünk is jár, hogy büszkén felvállalhassuk azt, hogy kit szeretünk. A heteroszexuális emberek bármikor nyugodtan csókolózhatnak, megfoghatják egymás kezét az utcán anélkül, hogy lenéznék őket, és rossz megjegyzéseket kapnának. Mi ezt nem tehetjük meg. A heterok összeházasodhatnak, gyereket fogadhatnak örökbe. Mi ilyen szempontból is hátrányt szenvedünk. Úgy gondolom, hogy amíg nincs egyenlőség meleg és hetero ember között, addig igenis ki kell menni (nem túl kihívó öltözetben, rendesen viselkedve), és fel kell hívni az emberek figyelmét a problémára.
2014. júl. 10. 11:52
 24/40 anonim ***** válasza:

De nem kéne semmit lezárni, ha magát a felvonulást kihagynák és tényleg a rendezvénysorozatnak csak az értékközvetítő része maradna meg.

Nem csak a felvonulás van, ez egy sorozat, aminek része a felvonulás, utánanéztem. Ki lehetne hagyni a felvonulást, és meg lehetne hagyni nagyobb reklámmal a többit. Mert a többinek tényleg van értelme, azokat nem zárják le, csak nem kapnak elég reklámot. Tessék utánanézni, ahogy én tettem.

Jóval kevesebb embert zavarna az egész. Ezt tessék megérteni. Nem kell vonulni, a többit hagyják meg, és kapjanak nagyobb reklámot, azokról sokkal kevesebb ember tud. Miért? Csak a porvokatív felvonulás kap reklámot. Miért? Ezzel pont nem azt a célt érik el, amit elvileg akarnak. Mi értelme? A provokáció a cél?

Online elérhető a rendezvényfüzet, tele kulturált eseményekkel. Azokat miért nem reklámozzák ennyire? Tessék: [link]

2014. júl. 10. 12:00
 25/40 anonim ***** válasza:
90%

LGBTQ közösségekben reklámozva vannak, a Pride facebook oldalán is lehetett követni mikor milyen rendezvény lesz, aki rákeresett, hogy mikor lesz a felvonulás már értesült arról is, hogy egy kulturális hét előzi meg a Pride March-ot. Viszont ugyanúgy volt olyan eset, hogy a helyszín előtt néhány hőbörgő radikális tobzódott.

Akit kicsit is érdekelt az "az ügy" vagy egész programsorozat felvonulással együtt, az értesült róla, az vette a fáradságot, hogy beírta Google-be Budapest Pride. A hivatalos Pride oldalakon szinte az ember arcába nyomták a felvonulást megelőző hét létét. Akit csak annyira érdekelt, hogy GYIK-en irkálhassa mennyire nem ért egyet a dologgal, az nem értesült róla.

Ettől függetlenül szerintem maradjunk a kérdés témájánál, mert kezdünk nagyon elkanyarodni.

2014. júl. 10. 12:20
 26/40 anonim ***** válasza:
35%
Akkor maradjunk a kérdésnél. Nem voltam, mert csak szűk körben van reklámja az értelmesebb programoknak, a tömegek arcába csak a vonulást nyomják, utálom a vonulást, mindegy, mi a célja egy vonulásnak, és utálom, hogy módosítanom kell egy ilyen miatt is az útvonalaimat, elég az építkezések miatt módosítani. Provokatívnak tartom a vonulásokat, a provokációt meg ellenzem. Nem voltam, és nem is leszek ilyen rendezvényeken, nem érdekel a cél. A kulturált keretek között szervezett rendezvények jobban érdekelnek, de ha nincs kellő reklámja, ha "venni kell a fáradságot", hogy utánanézzek, míg minden vackot egyébként az ember képébe nyomnak úton, útfélen, plakáton, szórólapon, tévében, rádióban reklámként, ezt is lehetne jobban, ne kelljen "venni a fáradságot", ne kelljen bosszúságból rátalálni, hogy tényleg csak az a túlreklámozott vonulás van-e.
2014. júl. 10. 12:37
 27/40 anonim ***** válasza:
100%

Én nem voltam, de csak azért mert nyaraltam.

Meglep, hogy mindenki beöltözött melegeket emleget. Mármint a felvonulás az csak egy nap a pride-on, egyébként egy teljes hét tele tök jó programokkal.

A felvonulással az a baj, hogy van pár ember, aki tényleg megbotránkoztató, és mindenki velük foglalkozik...ők nem tudom miért csinálják ezt, hogy nem fogják fel, hogy ennek nem ott van a helye.

De egyébként ezt csak pár ember, a vonulók többsége tök átlagos.

Engem viszont a programok, előadások érdekeltek volna inkább. Pl.: a szivárványcsaládos.

20/L/L

2014. júl. 10. 13:55
 28/40 anonim ***** válasza:

27-es, azért, mert őket ragadják ki például a médiában is (az útlezárás meg azok érzik meg leginkább, akik arra közlekednek, mert a járatok is módosultak).

Tényleg ki kéne próbálni másra helyezni a hangsúlyt, az egész média a vonulástól zajos, a többiről szó se esik.

Bocsánat, én énekeltem, amikor nagyon reklámozni akartunk egy koncertet, mentünk plakátolni, szórólapozni forgalmas helyekre. Ezt a szervezők is megtehetnék, néhány aktivistával, bemondatnák rádióba (a Morning Show-t is rengetegen hallgatják, de ott is csak a vonulást emelték ki, a többiről nem is beszéltek - hacsak nem azután, hogy elindultam dolgozni, nem hallgattam vissza az adást - rengeteg emberhez eljuthatna a rendezvénysorozat híre, mégse jut el). Ha az elfogadtatás a cél, be kellene reklámozni jobban az értékteremtő eseményeit is a programsorozatnak, nem eltitkolni, meg csak egy szűk körben terjeszteni, hogy "venni kelljen a fáradságot", ha egyáltalán tudni akarunk valamiről, amiről nincs információnk, mert nem vagyunk tagjai bizonyos köröknek.

Toleranciát azok is érdemelnének, akik a felfordulást nem szeretik.

Talán aki itt olvassa ezeket a sorokat, jövőre önkénteskedhetne kicsit, és terjeszthetné az infót, hogy nem csak a vonulás van, hanem érdekesebb, értékesebb program is.

2014. júl. 10. 15:17
 29/40 anonim ***** válasza:
100%
28-as, szerinted, ha szivárvány színű szórólapokat osztogatnának az aktivisták, akkor abból mi lenne? Első adódó alkalommal jönne nehány huligán és összevernék őket.
2014. júl. 10. 17:18
 30/40 anonim ***** válasza:

szerintem akkor lenne jó a pride ha :

1. a felvonulók egy kicsit visszafogotabban viselkednének ember módjára persze ezeket csak azokra a nagyon durvan viselkedo emberekre ertem .

2. a heteró ,infantilis homofóbok is egy kicsit visszafognák magukat vagy ha nem ttudjak uralni a duhuket akkor ne jojjenek el tojast dobalni . megbkene tanitani nekik az empatiat . fogadjak el h vannak melegek es lesznek is meg akkor is ha meg a melegek sem akarnak melegek lenni mert nem tudjak megvaltoztatni a sexualis iranyultsagukat .a melegek is akarnak elni es buszkek lenni magukra legalabb 1 napra a 365bol . ok is emberek ,legalabb ez az 1 nap had lehesen az ovek. attol sem lesz jobb a helyzet ha kimennek tuntetni ,vagy valaki felmaszik a kamion tetejere es onnan ordibal ,persze ez az onkentes rendőrökre is vonatkozik.

valahogy nezhetne ki igy is ez a pride dolog : [link]

[link]

de sajna ez meg mindig magyarorszag es nem pedig amerika vagyis a nyugat

mellesleg en is meleg vagyok ,imadok melegnek lenni es en elmentem volna a pride ra ha ilyen lett volna... bocsi az ekezetekert csak ipadrol irok

2014. júl. 10. 18:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!