Voltál a Pride-on?
Voltam nézni őket, aztán későb beengedtek hozzájuk :D
Elég fura emberkék vonultak, de jó volt a hangulat :)
Ja és nem volt transzi show, meg ilyenek! Tök normális volt, szóval akik itt gyűlőlködnek, azok inkább meg se szólaljanak, ha az ideit nem látták, ja és a vonulást kb. 30 méterről lehetett látni, annyira elvoltunk kerítve tőlük, szóval én jövőre tuti vonulok buli az egész, ismim volt vonulni és Ő heteró, azt mondta nagyon jó volt! :)
Nagyonf fontos dolog a pride. Azért kell a felvonulás (és még sokkal több nyilvános esemény kellene), hogy szokják az emberek a melegeket. Fogalmuk sincs róla, hogy kiket támadnak. A tömeg az olyan, hogy ha valamit sokszor lát, megszokja és már nem lesz téma. Minél több pride-szerű esemény és elfogadottá válik a dolog. Amúgy meg lassan szerencsére kihal a legbeszűkültebb generáció, és jönnek a nyitottabb fiatalok. Egy generáció múlva remélhetőleg nem lesz már ekkora hiszti miatta!
Alapvető dolognak kéne lenni, hogy az ember megfoghassa a szerelme kezét, vagy megcsókolhassa bárhol, bármikor.
" hogy szokják az emberek a melegeket."
Nekem semmi bajom velük, csinálják amit akarnak csak ne lássam. Tudod én sem vonulok az utcán kiabálva, hogy normális heteroszexuális vagyok.
Nem furcsa, hogy még az igazi melegek egy része is elítélik a rendezvényt?
"Tudod én sem vonulok az utcán kiabálva, hogy normális heteroszexuális vagyok."
Ők sem. Ellenben te kinyilvánítod a nap minden percében azzal, hogy a barátnőddel/feleségeddel kézen fogva sétálsz, megcsókolod, vagy csak megpuszilod. A popsiján tartod a kezed sétá közben, rád hajtja a fejét a buszon, vagy te rá, stb. Na, ezt a melegek jelenleg nem tehetik meg. Nem kiabálni akarnak, csupán annyira szeretnének "hivalkodni vele", mint te vagy én, amikor a barátnőnkkel sétálunk. De próbáld ki egy hétig, hogy nem érhettek egymáshoz, ha nem kettesben vagytok. Próbáld ki milyen, és hogy sikerül-e, és utána írd meg a tapasztalataidat! Kíváncsi vagyok rá, hogy azután is így gondolod-e majd.
Engem nem zavar, ha valakinek más a szexuális irányultsága, ez magánügy.
A vonulás azért zavar, mert a tüntetésekre hajaz, és mindig ott van a levegőben a balhé esélye, mindig vannak csoportok, akik balhézni akarnak és ezért mennek ki, és este azt halljuk a híradóban... stb. Ez nem hiányzik. Ráadásul Budapest amúgy is fel van dúlva más miatt is (építkezések... stb.).
Most nemrég utánanéztem, hogy tényleg csak ez a nyavalyás vonulás van-e. És nem, egy komplett rendezvénysorozat van szervezve, de a többi eseménynek (kiállítás... stb.), amik valódi értéket közvetítenek, miért nincs ekkora reklámja? Szerintem több embert érdekelne AZ a része az eseménynek, és kevesebb ellenérzést váltana ki azokból, akiknek csak a vonulással van problémájuk.
Kíváncsi lennék egy olyan eseményre, mi lenne, ha a vonulás kimaradna, és több reklámot kapna a többi esemény. Szerintem sokkal jobban sülne el, mint eddig bármikor.
Egyébként miért nem csinálunk olyan jellegű karnevált, mint Velencében farsangkor? Ha már utcára akarunk menni parádézni...
Nem, de akarok menni. Sajnos a legtöbb heteroszexuális, de még LMBTQ is heteronormatívan gondolkodik még mindig. Igenis, minden LMBTQ-nak fel kellene vállalnia a másságát, és nem gyáván meglapulni, mert az egyrészt pszichésen tönkre vágja az embert, másrészt meg a gyűlölködők alá adják a lovat. Aki viszont felvállalja önmagát ebben az ELLENSÉGES környezetben, aki nem hunyászkodik meg a közvélekedés, bizonyos vallások hívei, a törvényi megkülönböztetés ellenére sem, az igenis lehet magára büszke. És legyen is.
Egy queer...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!