A disznóölésen miért tudnak általában nagyon berúgni? Erről szólna az egész, az italozásról?
Manapság már nem lehet csk úgy "leszúrni", böllért kell hívni és az sokkolja, általában már a szétbontást, feldolgozás egy részét is megcsinálja, már nincsenek sok helyen azok a 15-20-30 fős csládok, akik összejönnek levágni egy malacot. Nálunk anno nagyszüleim tesói, azok házastársa járt össze, meg mi 5en (szülő+3 gyerek) malacon várgni. Mamámnak, papámnak is 7 testvére volt, el lehet képzelni, mennyien voltunk :D
Amennyire emlékszem gyerkkoromból, nem a berúgás volt a lényeg, de ahogy összejött a család és a munkaközben ment a beszélgetés, le-le csúszott a felnőtteknek a pálesz vagy a sör. Amolyan kocsmai hangulat volt, összejöttek az ismerősök (jelen esetben a rokonok), beszélgettek (és persze dolgoztak közben) és jól esett hozzá a pia. És ilyenkor kevésbé volt mérték tartás, az igaz.
A kisebb probléma a berúgás, de sok esetben késhegyre menő családi villongások táptalaja is ez a társasági esemény!
De hogy válaszoljak is:
Általában télvíz idején, de ha nem, akkor is a hajnali órákban kezdik meg a disznóvágásokat, - amikor még azért eléggé csípős az idő a szabad ég alatt és ezeket a rendezvényeket általában nem egy ötcsillagos hotel luxuslakosztályában bonyolítják le!
Hangulatot is próbálnak teremteni a hajnali stampóval, - amit rutinos alkoholfogyasztó nemzet szokásait követve követ a második, majd a sokadik...
Még ez is kezelhető lenne egy szintig, de amikor befejeződik az érdemi munka, bevonulnak a szabad ég alatt szeszt fogyasztó emberek a zárt térbe pihenni, melegedni!
ITT rontják el!
Ha a szabad ég alatt sikerül beakasztania valakinek - alkoholügyileg, - akkor érdemes kivárni a szabad levegőn a józanodást - és fordítva is:
zárt térben italozást követően érdemes a kijózanodásig ott is maradni!
Volt idő, amikor alkoholista voltam! -Volt időm kitapasztalni részleteket, mielőtt befejeztem a szesz fogyasztást! Amiről írtam, tökéletesen igaz és működő részlet! Érdemes lehetőleg egyfélét inni, lehetőleg mértéket tartani és ha ez nem sikerül valamiért, akkor kivárni a megfelelő közegben a józanodást.
Amikor a "leszúrás" volt régebben (mert ma már tilos), akkor még nem voltak részegek, max. egy felest ittak elötte, a hideg miatt.
A berúgások föleg az elsö kaja (reggelinek nevezték, de inkább tízórai/korai ebéd volt), akkorra már a disznó szét volt bontva, a töltelékáruk füszerezése, betöltése volt még, amit el kellett végezni. Egyébként a legtöbb helyen nem rúgnak be, csak isznak valamennyit,ami egy átlagos buliban is megszokott szint a többségnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!