Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » A disznóölésen miért tudnak...

A disznóölésen miért tudnak általában nagyon berúgni? Erről szólna az egész, az italozásról?

Figyelt kérdés
Pláne hogy eléggé "veszélyes üzem", hogy lehet tökrészegen leszúrni az állatot meg ott segédkezni? Vagy pont ez adja hozzá az ihletet?
ma 10:27
 1/4 Katona Dius ***** válasza:
100%

Manapság már nem lehet csk úgy "leszúrni", böllért kell hívni és az sokkolja, általában már a szétbontást, feldolgozás egy részét is megcsinálja, már nincsenek sok helyen azok a 15-20-30 fős csládok, akik összejönnek levágni egy malacot. Nálunk anno nagyszüleim tesói, azok házastársa járt össze, meg mi 5en (szülő+3 gyerek) malacon várgni. Mamámnak, papámnak is 7 testvére volt, el lehet képzelni, mennyien voltunk :D

Amennyire emlékszem gyerkkoromból, nem a berúgás volt a lényeg, de ahogy összejött a család és a munkaközben ment a beszélgetés, le-le csúszott a felnőtteknek a pálesz vagy a sör. Amolyan kocsmai hangulat volt, összejöttek az ismerősök (jelen esetben a rokonok), beszélgettek (és persze dolgoztak közben) és jól esett hozzá a pia. És ilyenkor kevésbé volt mérték tartás, az igaz.

ma 10:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Akik ilyen berúgós disznóvágásokat csinálnak azoknak a nagy részének alapból ritkán van nullán a véralkoholszintje, így szerintem nagyobb kockázata lenne a baleseteknek ha teljesen józanul csinálnák.
ma 10:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

A kisebb probléma a berúgás, de sok esetben késhegyre menő családi villongások táptalaja is ez a társasági esemény!

De hogy válaszoljak is:

Általában télvíz idején, de ha nem, akkor is a hajnali órákban kezdik meg a disznóvágásokat, - amikor még azért eléggé csípős az idő a szabad ég alatt és ezeket a rendezvényeket általában nem egy ötcsillagos hotel luxuslakosztályában bonyolítják le!

Hangulatot is próbálnak teremteni a hajnali stampóval, - amit rutinos alkoholfogyasztó nemzet szokásait követve követ a második, majd a sokadik...

Még ez is kezelhető lenne egy szintig, de amikor befejeződik az érdemi munka, bevonulnak a szabad ég alatt szeszt fogyasztó emberek a zárt térbe pihenni, melegedni!

ITT rontják el!

Ha a szabad ég alatt sikerül beakasztania valakinek - alkoholügyileg, - akkor érdemes kivárni a szabad levegőn a józanodást - és fordítva is:

zárt térben italozást követően érdemes a kijózanodásig ott is maradni!


Volt idő, amikor alkoholista voltam! -Volt időm kitapasztalni részleteket, mielőtt befejeztem a szesz fogyasztást! Amiről írtam, tökéletesen igaz és működő részlet! Érdemes lehetőleg egyfélét inni, lehetőleg mértéket tartani és ha ez nem sikerül valamiért, akkor kivárni a megfelelő közegben a józanodást.

ma 10:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
77%

Amikor a "leszúrás" volt régebben (mert ma már tilos), akkor még nem voltak részegek, max. egy felest ittak elötte, a hideg miatt.

A berúgások föleg az elsö kaja (reggelinek nevezték, de inkább tízórai/korai ebéd volt), akkorra már a disznó szét volt bontva, a töltelékáruk füszerezése, betöltése volt még, amit el kellett végezni. Egyébként a legtöbb helyen nem rúgnak be, csak isznak valamennyit,ami egy átlagos buliban is megszokott szint a többségnek.

ma 10:53
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!