Általában mi(k) lehet(nek) az oka(i), ha valakit kiközösítettel egy közösségben pl. iskolában, munkahelyen?
Főkérdésre:
általában a kiközösített fél valamilyen módon (nagyon) eltér, különbözik a többiektől. Nem kell feltétlenül nagy dolgokra, esetleges betegségre gondolni, elég annyi is, ha pusztán csak egy kicsivel zárkózottabb a többieknél. Azonban lehet szó irigységről, undorról, lenézésről, félreértésről, valamilyen konkrét belső vagy külső tulajdonságról, vagy vélemények közti különbségekről.
A kérdezői kommentre:
nekem akkor szimpatikus valaki, ha egyezik az értékrendünk, valamennyire a gondolkodásunk is, és van valami plusz a személyiségében, ami megfog, szerethetővé teszi őt. Emellett kedves, megközelíthető, nyitott és barátságos, humoros.
Suliban volt egy srác, akinek nem fertőző, de csúnya bőrbetegsége volt. Egy másik értelmileg enyhén visszamaradott volt. Egy csajnak szektások voltak a szülei, őt is erre kényszerítették. Engem azért, mert a könyvtáron kívül sehova nem engedtek a szüleim, így könyvmoly voltam és 14 évesen szűz, amivel már sok kortársamnál kivertem a biztosítékot.
Volt egy srác, aki nem a városban lakott, faluból járt be, őt azért.
Igazából apró dolgokért. Ha csórók a szüleid, ha túl gazdagok, ha te vagy egyedül fehér a roma suliban. Irigység, félelem, undor az ismeretlentől (a nem fertőző nőrbeteg srác pl). Más életstílus (nem vagy bulis, megülsz magadnak, félénk vagy).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!