Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Általában mi(k) lehet(nek) az...

Általában mi(k) lehet(nek) az oka(i), ha valakit kiközösítettel egy közösségben pl. iskolában, munkahelyen?

Figyelt kérdés

ma 00:45
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Kiközösítenek elírtam.
ma 00:46
 2/12 anonim ***** válasza:
84%

Irigység.

Rosszindulatú feltételezések.

De sokszor előfordul, hogy a magatartása miatt.

Vagy túlérzékeny, nem tud frappánsan védekezni, s a domináns falka rászáll, és alázza, gyözri.

ma 00:59
 3/12 anonim ***** válasza:
87%

A közösség részéről az uralkodási vágy, felsőbbrendűség érzésének kihasználása, vagy egyszerűen csak unalmasnak találják, és vannak egyéb dolgok is, amik taszítóak lehetnek, fogyaték/nyomorékség, különbözés(személyiség, külső, bármi). Nyilván van mindennek egy értehtő szintje, mert mittomén, valaki nem szimpi, azzal én se akarok beszélni, de a kiközösítés az ennél sokkal durvább, főleg ha már ártalmas dolgokat is csinálnak az áldozattal, mint kibeszélés, átvérés, stb... könnyen bully-ba torkollhatnak az ilyen helyzetek.

Áldozat részéről a gyenge szociális képességek és pocsék önbizalom. Nameg az alapvető dolgok, mint higiénia és egyéb igényességek mindenképp taszítóak az emberek számára, és ez 100% az áldozat hibája.

ma 01:09
 4/12 anonim ***** válasza:
84%
Naja,meg a legfontosabb, a megfelelési kényszer. Pl lehet téged nem zavar az a másik, de a társaság dominénsabb része meg kiközösíti, akkor lehet az egész társasqg a kiközösítés felé mozdul, hiszen mindenki a dominánsok figyelmére vágyik, az ő szórakoztattó életükre, az ő véleményüktől függenek ők is, stb... ezért a többiek megfelelnek neki, hiszen nem akarják, hogy ki legyenek közösítve... nyájösztön. Ezekből lesz a fidesz-dk szavazó meg az elvakult mp fan
ma 01:12
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

lehet, hogy az illető más valamiben, vagy pl. fogyatékossága van, amit nem tudnak elfogadni.

Jellemző az is, hogy van egy hangadó, ő hangolja a többieket a kiközösített illető ellen - akár úgy is, hogy nemlétező dolgokat kitalálva rágalmazza.

ma 03:58
 6/12 anonim ***** válasza:
Pasikat ha helyes csendes de van valami rajta amibe bele lehet kötni, nincs védelme pl agresszív szülők testvér, és a hangadót zavarja hogy ilyen konkurencia rontja a levegőt az ő területén. Csajoknál is sokszor féltékenység áll mögötte. Az szokott igazi haragot indukálni, a büdöseket fogyikat vagy bármi, akire nem irigykednek, féltékenyek, őket csak kerülik, de nem szivatják tartósan.
ma 07:04
 7/12 anonim ***** válasza:
73%

Én ki voktam közösítve.

Iskolában; irigység, kisebbségi komplexus volt az okuk. Pl én befesthettem a hajam színesre. Az egyik zaklatóm is befestette a haját, egy napig volt olyan, majd azt pletykálták hogy megverte az apja, addig nem engedte ki a szobájából a kis tetvet amíg ki nem mosta teljesen a hajszínezőt. Nem cigiztem, nem buliztam, nem pasiztam - nem volt megfelelési kényszerem, emiatt is próbáltak cikizni (tuti leszbi, titokban drogozik stb) és nagyon zavarta őket hogy nem húznak fel vele, nem próbálok változtatni magamon, hozzájuk hasonlítani.

Munkahely: egy olyan munkahelyem volt ahol nő többlet volt és kiközösítettek. Szintén az irigység, komplexusok.

Pl; nézték a fejem tetejét mindig, mint kiderült azt nézték van-e fejbőröm, mert szerintük parókát hordtam, azért volt olyan tökéletes mindig a hajam. Miért vagyok ilyen vékony? Műmelleim is vannak? (Nem b+ csak én 25 vagyok, gyerekmentes, te meg már ennyi idősen kifostál 3 gyereket és zabálsz mint egy koca. Talán azért nézek ki jobban 🤔)

ma 07:17
 8/12 anonim ***** válasza:
Rólam lerítt, hogy szorongó és megfelelési kényszeres voltam. Mindenkinek bólogattam, akkor is, ha nem értettem egyet, csak azért, hogy elfogadjanak. Hiteltelen embernek számítottam.
ma 09:23
 9/12 Metionin ***** válasza:
100%
Nálunk én voltam az osztályban a csóró kislány, aki sovány volt, csúnyácska, az apja alkesz, az anyja idegbeteg és láthatóan verik otthon. Mindehhez kitűnő tanuló voltam és versenyekre jártam, sportoltam, ami akkora anomália volt, hogy nem lehetett nem kiközösíteni. Gyaníthatóan ha nem lettem volna stréber, hagytak volna élni de rettentően frusztrálta néhány osztálytársamat (meg gondolom a szüleiket), hogy ők különtanárhoz járnak meg minden és a kis csóró mégis jobban teljesít. Illetve arra is erős gyanúm van, hogy a családi helyzetemet a szüleiktől tudták, mert olyanokat vágtak a fejemhez, amiket a gyerekek nem láthattak vagy nem tudtak volna értelmezni.
ma 10:10
 10/12 A kérdező kommentje:
Pluszban még arra lennék kíváncsi, hogy az emberek mi alapján döntik el, hogy szimpatikus-e nekik valaki, akár csak magatokból kiindulva, ti mi alapján döntitek el ?
ma 11:48
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!