Általában mi(k) lehet(nek) az oka(i), ha valakit kiközösítettel egy közösségben pl. iskolában, munkahelyen?
Irigység.
Rosszindulatú feltételezések.
De sokszor előfordul, hogy a magatartása miatt.
Vagy túlérzékeny, nem tud frappánsan védekezni, s a domináns falka rászáll, és alázza, gyözri.
A közösség részéről az uralkodási vágy, felsőbbrendűség érzésének kihasználása, vagy egyszerűen csak unalmasnak találják, és vannak egyéb dolgok is, amik taszítóak lehetnek, fogyaték/nyomorékség, különbözés(személyiség, külső, bármi). Nyilván van mindennek egy értehtő szintje, mert mittomén, valaki nem szimpi, azzal én se akarok beszélni, de a kiközösítés az ennél sokkal durvább, főleg ha már ártalmas dolgokat is csinálnak az áldozattal, mint kibeszélés, átvérés, stb... könnyen bully-ba torkollhatnak az ilyen helyzetek.
Áldozat részéről a gyenge szociális képességek és pocsék önbizalom. Nameg az alapvető dolgok, mint higiénia és egyéb igényességek mindenképp taszítóak az emberek számára, és ez 100% az áldozat hibája.
lehet, hogy az illető más valamiben, vagy pl. fogyatékossága van, amit nem tudnak elfogadni.
Jellemző az is, hogy van egy hangadó, ő hangolja a többieket a kiközösített illető ellen - akár úgy is, hogy nemlétező dolgokat kitalálva rágalmazza.
Én ki voktam közösítve.
Iskolában; irigység, kisebbségi komplexus volt az okuk. Pl én befesthettem a hajam színesre. Az egyik zaklatóm is befestette a haját, egy napig volt olyan, majd azt pletykálták hogy megverte az apja, addig nem engedte ki a szobájából a kis tetvet amíg ki nem mosta teljesen a hajszínezőt. Nem cigiztem, nem buliztam, nem pasiztam - nem volt megfelelési kényszerem, emiatt is próbáltak cikizni (tuti leszbi, titokban drogozik stb) és nagyon zavarta őket hogy nem húznak fel vele, nem próbálok változtatni magamon, hozzájuk hasonlítani.
Munkahely: egy olyan munkahelyem volt ahol nő többlet volt és kiközösítettek. Szintén az irigység, komplexusok.
Pl; nézték a fejem tetejét mindig, mint kiderült azt nézték van-e fejbőröm, mert szerintük parókát hordtam, azért volt olyan tökéletes mindig a hajam. Miért vagyok ilyen vékony? Műmelleim is vannak? (Nem b+ csak én 25 vagyok, gyerekmentes, te meg már ennyi idősen kifostál 3 gyereket és zabálsz mint egy koca. Talán azért nézek ki jobban 🤔)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!