Miért nem érdeklem az embereket?
Meglehetősen introvertált vagyok, nem szeretek a figyelem középpontjában lenni, és nem szeretek magamról beszélni. Mindezek ellenére sok emberrel beszégetek négyszemközt, akár órákig is, de mindig kizárólag csak a másik fél a téma. Állandóan csak az ő problémájukról/élményeikről beszélgetünk, engem soha nem kérdeznek. Egyetlen barátom sincs, aki akár csak az 5%-át tudná rólam, ahhoz képest amennyit én tudok róluk. Egyszerüen még azt sem kérdezik meg, hogy hogy vagyok, de önmagukról órákig tudnak ömlengeni. Ha nagy ritkán el is mesélnék egy sztorit, akkor már a második mondat után belém folytják a szót, majd visszatérnek a saját mondandójukhoz. Volt olyan 2.5 évig tartó párkapcsolatom, ahol a barátnőm nem tudta mikor van a szülinapom, mert egyszerüen soha nem kérdezte. Aztán mikor megismertem a következő barátnőm, akkor az első randin említettem neki, hogy épp akkoriban csináltam a CE jogsit. Majd kb 2 hónap múlva meg is szereztem, de a mai napig nem tud róla, pedig közel egy egész évig együtt voltunk. Jól esett volna, ha 9 hónap alatt legalább megkérdezi, hogy mikor vizsgázom, de soha nem tette, én pedig úgy voltam vele, hogyha nem kíváncsi rá, akkor magamtól nem fogok ezzel kérkedni. Fejből tudom kb 15 embernek a szülinapját és rendszeresen fel is köszöntöm őket, de ez enyémet csak anyám tudja.
Úgy érzem magam, mintha egy chatbot lennék, kivétel nélkül mindenki csak lelki szemetesládának használ, de az soha nem érdekel senkit, hogy mi van velem. Oké, ellentmondásos lehet az, hogy nem szeretek magamról beszélni, de mégis bánt, senki nem kíváncsi rám.

Próbáltam egyszer barátkozni innen valakivel, találkoztam is egyszer vele. Jól induló beszélgetés volt,kérdeztem sokat,mert érdekelt,mint ember is és a hobbijai is. Először azt vettem észre, hogy egy -egy mondatban válaszolt,majd nagy csend után rám förmedt : " Mi ez,kihallgatás ? "
Itt vége is lett a barátkozási szándéknak, egy szia után én balra,ő jobbra.
Most akkor mi legyen emberek? Egyik nem kérdez,csak magáról beszél, az a baj. Másik felé ha van érdeklődés,kérdés, az a baj ..
Nem lehet eligazodni már senkin. Ezért -is - a sok magányos ember :/
F

Egyrészt nem a legjobb emberekkel veszed magad körül.
Másrészt borzasztó személyiségre vall, ha hónapokon át arra vársz, hogy az illető rákérdezzen valamire ahelyett, hogy magadtól mondanád.

2 itt mindig ilyen beszélgetéseim voltak 😂 annyi a különbség hogy besértődtek a nagy csenden, és kérdezték hogy ennyi volt? Én írtam meg hogy olyan ez a beszélgetés mint egy kihallgatás b+, igen, ennyi volt
Amúgy meg velem is ez van kérdező. Volt egy barátom aki napokig írkált nekem késő este is mert szakított, vitázott a barátnőjével. Pár hónappal később nekem is volt valami gondom, csak egyszer leírtam neki de láttam hogy leszarja így békén hagytam. Pár hét múlva beszéltünk, viccesen bevágta hogy mennyire "túl sok vagyok", már közel járt hogy letiltson 😂😀
Hát mondom köszi, én este is hallgassam a rinyálásod, az nem túl sok. Én egyszer nyílok meg, és máris túl sok vagyok..
Azóta ha panaszkodna, nem is olvasom el vagy 2 napig amit ír/ annyit reagálok hogy "fasza". Most is depis a drága mert nem hallgatja meg senki.
Amúgy nem rég megtudtam hogy pacemakerre lesz szükségem. Beszélgetések során leírtam egy-két embernek, és mintha nem is látták volna mit írok, írták tovább velük mi van. Csak róluk lehetne beszélni..pl náthásak, jáájjjj de szenvednek, jááájjjj alig élnek. Hát ez komolyabb dolog mint egy műtét, az tuti 😂
Mintha valami npck lennének limitált monológokkal.
Azt tudom csak javasolni hogy ne legyél érdeklődő te sem. Nem lesznek barátaid továbbra sem, de szerintem jobb valóban egyedül lenni mint ilyen társas magányban.
Engem legalábbis jobban megviselt amikor mindenki lelkiszemetese voltam. Most már nem nagyon beszélek senkivel se. A hobbijaimra koncentrálok

Sosem találkoztam még ilyen emberekkel, akik ennyire leszarnának. Én is inkább a hallgató fél szoktam lenni, de mindig rákérdeznek velem mizu, mit csinálok, hogy vagyok, stb.
Nem lehet hogy az elején említe hogy nem szeretsz magadról beszélni, ezért ezt tiszteletben tartva várják, hogy majd te megnyílj? Nyilván nem minden esetben igaz, csak egy kis ötlrt mert lehet nálam így jönne le, hogy majd ha akarsz beszélsz róla, addig meg nem nyaggatlak.
Az emberek többsége önző és/mert van elég problémája.
Ebben az antiszociális társadalomban normalizaljak a kirekesztest, ami nemzeti meg globális terrort szül.
Az emberek azt mondják amit hallani akarsz, mert nem érdekli őket semmi a tulelesen, pénz drog szex partyn kívül. Ha valamit akarsz, irasd le velük, akkor lengetheted az orruk előtt.
#5 nekem meg elegem van már a hazudozó negatív emberekből. Meg tudom érteni hogy mindenki fél, de a többség csak azt mondja amit ő is hall. Mindenki csak kizsakmanyolni akarja a másikat. Sok az emberszeru robot, kevés az EMBER.
#6 pontosan ezért veszik át az uralmat a mesterségesen intelligens robotok, mert a társadalmi versengesunk emberfeletti. Csak a pszichopatak élik túl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!