Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért nem érdeklem az embereket?

Miért nem érdeklem az embereket?

Figyelt kérdés

Meglehetősen introvertált vagyok, nem szeretek a figyelem középpontjában lenni, és nem szeretek magamról beszélni. Mindezek ellenére sok emberrel beszégetek négyszemközt, akár órákig is, de mindig kizárólag csak a másik fél a téma. Állandóan csak az ő problémájukról/élményeikről beszélgetünk, engem soha nem kérdeznek. Egyetlen barátom sincs, aki akár csak az 5%-át tudná rólam, ahhoz képest amennyit én tudok róluk. Egyszerüen még azt sem kérdezik meg, hogy hogy vagyok, de önmagukról órákig tudnak ömlengeni. Ha nagy ritkán el is mesélnék egy sztorit, akkor már a második mondat után belém folytják a szót, majd visszatérnek a saját mondandójukhoz. Volt olyan 2.5 évig tartó párkapcsolatom, ahol a barátnőm nem tudta mikor van a szülinapom, mert egyszerüen soha nem kérdezte. Aztán mikor megismertem a következő barátnőm, akkor az első randin említettem neki, hogy épp akkoriban csináltam a CE jogsit. Majd kb 2 hónap múlva meg is szereztem, de a mai napig nem tud róla, pedig közel egy egész évig együtt voltunk. Jól esett volna, ha 9 hónap alatt legalább megkérdezi, hogy mikor vizsgázom, de soha nem tette, én pedig úgy voltam vele, hogyha nem kíváncsi rá, akkor magamtól nem fogok ezzel kérkedni. Fejből tudom kb 15 embernek a szülinapját és rendszeresen fel is köszöntöm őket, de ez enyémet csak anyám tudja.

Úgy érzem magam, mintha egy chatbot lennék, kivétel nélkül mindenki csak lelki szemetesládának használ, de az soha nem érdekel senkit, hogy mi van velem. Oké, ellentmondásos lehet az, hogy nem szeretek magamról beszélni, de mégis bánt, senki nem kíváncsi rám.

ma 04:26
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Etja chill, ha mindenki így állna az emberekhez, ahogy te meg még jó sokan itt, mindenki magányos lenne.

Én sose azt mondom, amit hallani akarnak, nem tudom milyen társadalomban szocializálódtál, de amit írsz az messze van a valóságtól.

Azt a hozzáállást se értem itt sok embertől, mert hogy mindenki kiakarja zsákmányolni a másikat. Miért? Nekem nem kell semmi a másiktól, és nagyon kétlem, hogy tőlem kellene akármi is másnak. Ami nekem kell megszerzem, amit tudok adok, ameddig tudok. De sose álltam úgy az emberekhez, hogy biztos valami előnyt akar tőlem szerezni, vagy én tőle….

Nem minden ember rossz, nem minden embernek vannak hátsószándékai, de mindenki magából indul ki, úgyhogy aki annyira azt hangoztatja, hogy mindenki csak kizsákmányolni akar…

Elképzelhető, hogy a többség tényleg az AI-t fogja “szociális kapcsolatokra” használni, de ez túlzás.

ma 12:23
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
2,5 éves kapcsolatba nemtudja mikor van a szulinapod azert ez eleg gaz
ma 12:32
 13/15 A kérdező kommentje:

9. "Nem lehet hogy az elején említe hogy nem szeretsz magadról beszélni, ezért ezt tiszteletben tartva várják, hogy majd te megnyílj? Nyilván nem minden esetben igaz, csak egy kis ötlrt mert lehet nálam így jönne le, hogy majd ha akarsz beszélsz róla, addig meg nem nyaggatlak."

Talán van benne valami. Magamtól ugyan soha senkinek nem mondtam így konkrétan, hogy nem szeretek magamról beszélni, de az emberek talán ösztönösen érzik. Az viszont számtalanszor előfordult, hogy ha magamról beszélek és félbeszakítanak, akkor már nem térek vissza a témára, mert látom nem érdekli őket. Eleve ritkán beszélek magamról, és így is kiugróan magas azon esetek száma, hogy félbeszakítanak és témát váltanak.

Például tavaly valaki véletlenül megkérdezte, hogy mivel telt a hétvégém, és elkezdtem mesélni, hogy a romániai transzfogarason motoroztam, ott pedig müszaki hiba miatt 6 órát dekkoltam az út szélén. A második mondatom után félbeszakított, és azon kezdett el sopánkodni, hogy túl édes a kávéja. -Ez csak egy kiragadott példa a sok száz közül, az embereknek semmi nem elég érdekes, ami velem történik.

ma 13:22
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Bizonyos embereknek. Ezek nem érdemelnek szót, de nem mindenki ilyen. De éppenséggel a kávé (vagy bármi) után visszatérhettél volna a témára, hátha két részletben eljut.
ma 15:05
 15/15 Etja válasza:
0%

Miért van az az érzésem, hogy te csak bemagyarazod magadnak, hogy nem érdeklodnek?

Ha jobban érdeklődtél volna a beszélgetöpartnered iránt, láttad volna hogy szegény csak fáradt.

Latod, igazam lett, pont erről beszéltem, hogy mindenki önző.

ma 16:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!