Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért van az, hogy az emberek...

Miért van az, hogy az emberek elvárták tőlem, hogy évekig, sőt évtizedekig tűrjek-tűrjek-tűrjek, és viseljem el a sok megaláztatást, szekálást, kiközösítést? Majd mikor a sarkamra állok, és megpróbálok kiállni magamért,...

Figyelt kérdés

...hogy ebből most már elég, és vegyék végre észre magukat, hogy ez mennyire igazságtalan, akkor rögtön megszakadnak az emberi kapcsolataim, hiába támasztom alá konkrét példákkal is, hogy ez mennyire nem helyes, hogy lássák, hogy nem a levegőbe beszélek. Én viseljem el évtizedekig, ők meg egyszer sem hajlandóak rá.

Ironikus, hogy sokáig azért is tűrtem, mert féltem, hogy ha szóvá teszem a dolgokat, akkor megszakadnak majd az emberi kapcsolataim. Most már legalább tudom, hogy igazam volt, mert mikor szóvá tettem, tényleg meg is szakadtak. Csak ez annyira igazságtalan, hogy így én járok rosszul, és azok lesznek a boldog, sikeres emberek, akik abszolút nem érdemlik meg.

dec. 7. 16:30
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
81%
hány ilyen eset volt?
dec. 7. 18:23
 22/25 anonim ***** válasza:

"De nem is az egész világnak kellene "csak" azoknak az embereknek, akiknek elvileg én is fontos voltam (legalábbis ezt próbálták elhitetni velem)."

Elhitetni sok mindenki akar dolgokat. Ez így megy, nekik nem is érdemes kifejteni, a lényeg hogy te tisztán láss hogy kitől mire számíthatsz, így hogy tisztáztad legalább tudod hogy ők csak hazudozták a pozitív dolgokat régebben. És így próbáld elkerülni őket is, max minimális jópofizás hogy ne zavarjanak nagyon, és próbáld elkerülni az olyan viselkedésű embereket is akik hasonlóak mint ők.

dec. 7. 18:27
 23/25 anonim ***** válasza:
100%

Ha papucsként és rongyként éltél, akkor nem fog mindenki hirtelen alkalmazkodni az új énedhez.

Nekem van egy barátnőm, akinek évek óta magyarázom, hogy ne csicskuljon be annyira a pasijának, mert mindig ugyanaz a vége… Becsicskul, kihasználják, elege lesz, kiáll magáért, szakítanak.

Próbálj olyan kapcsolatokat kialakítani, amelyekben eleve egyenlő felekként léptek.

dec. 7. 18:41
 24/25 A kérdező kommentje:
"Ha papucsként és rongyként éltél, akkor nem fog mindenki hirtelen alkalmazkodni az új énedhez." Ezt értem, de akkor még gyerek voltam, illetve fiatalabb felnőtt, és még nem volt annyi tapasztalatom az emberekről, hogy mások a 100-adát sem tűrnék el, nem hogy a 10-ed részét annak, amit én. Erre csak sok idő alatt jöttem rá, pont amiatt, mert a kiközösítések miatt alig volt szociális életem, szóval nem tudtam, hogy mások hogy viselkednek, és mennyit tűrnek el másoknak.
dec. 7. 21:21
 25/25 anonim ***** válasza:
Kihasznaltak csak. Szard le az ilyeneket, nem haverok
dec. 8. 00:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!