Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért van az, hogy az emberek...

Miért van az, hogy az emberek elvárták tőlem, hogy évekig, sőt évtizedekig tűrjek-tűrjek-tűrjek, és viseljem el a sok megaláztatást, szekálást, kiközösítést? Majd mikor a sarkamra állok, és megpróbálok kiállni magamért,...

Figyelt kérdés

...hogy ebből most már elég, és vegyék végre észre magukat, hogy ez mennyire igazságtalan, akkor rögtön megszakadnak az emberi kapcsolataim, hiába támasztom alá konkrét példákkal is, hogy ez mennyire nem helyes, hogy lássák, hogy nem a levegőbe beszélek. Én viseljem el évtizedekig, ők meg egyszer sem hajlandóak rá.

Ironikus, hogy sokáig azért is tűrtem, mert féltem, hogy ha szóvá teszem a dolgokat, akkor megszakadnak majd az emberi kapcsolataim. Most már legalább tudom, hogy igazam volt, mert mikor szóvá tettem, tényleg meg is szakadtak. Csak ez annyira igazságtalan, hogy így én járok rosszul, és azok lesznek a boldog, sikeres emberek, akik abszolút nem érdemlik meg.

dec. 7. 16:30
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
dec. 7. 16:31
 2/25 A kérdező kommentje:
Nem, én írásban válaszoltam ezeknek az embereknek, hosszasan átgondolt üzenettel, a konkrét példákat is belefűzve, amik az én igazamat támasztják alá, de vagy a csillagokat is letagadták, és még engem állítottak be szemétnek (amit persze ők nem tudtak alátámasztani konkrét példákkal), vagy egyszerűen nem válaszoltak rá semmit, és nem is kerestek többé.
dec. 7. 16:34
 3/25 anonim ***** válasza:
81%

Azt hiszem, találtam egy logikai bakugrást a kérdésedben:

"így én járok rosszul, és azok lesznek a boldog, sikeres emberek"

Világosíts fel, kérlek, az ok-okozati összefüggésről.

dec. 7. 16:35
 4/25 A kérdező kommentje:
Hogy akik tönkretettek, azok bűntudat nélkül élik világukat, mintha semmi rosszat nem tettek volna.
dec. 7. 16:38
 5/25 anonim ***** válasza:
67%

"akkor rögtön megszakadnak az emberi kapcsolataim"

. Az miért van, hogy Te ilyen kapcsolatokhoz ragaszkodsz még most is?

Votl egy status quo. Te azt felrúgod. Kapcsolatok megszakadnak. Mi ebben a meglepő?

dec. 7. 16:39
 6/25 anonim ***** válasza:
67%
Hát az, hogy ki hogyan él tovább egy szoc. kapcsolat elmúlása után, az leginkább döntésfüggő. Miért is jártál te rosszul, hogy a fent említett kapcsolataidat szétromboltad? Nem bántak veled tisztességesen, nem voltak hozzád korrektek (ahogy írod). Annak, hogy ezek az emberek nem részei már az életednek, örülnöd kéne. Miért nem vagy boldog, hogy szabadultál tőlük?
dec. 7. 16:42
 7/25 A kérdező kommentje:
Azért mert van közöttük családtag, és olyan is, akivel barátok voltunk. Azt reméltem meg tudom velük beszélni a dolgot, és akkor majd megváltozik a hozzáállásuk. Mi a meglepő? Hogy ennyit sem értem nekik, hogy elgondolkozzanak, hogy talán igazam lehet, és az a helytelen, amit ők tettek. Nem, egyszerűbb megszakítani, hát ez nagyon "kedves".
dec. 7. 16:54
 8/25 anonim ***** válasza:
100%
Hát szerintem pótold őket olyan emberekkel, akik az értékeden kezelnek. Ne ejts könnycseppet se utánuk. Felesleges és megalázó magyarázkodni nekik. Örülj, h szabadultál tőlük! Bonts pezsgőt.
dec. 7. 16:56
 9/25 anonim ***** válasza:
89%
A világ nem fog a kedvedért megváltozni...
dec. 7. 16:56
 10/25 A kérdező kommentje:
De nem is az egész világnak kellene "csak" azoknak az embereknek, akiknek elvileg én is fontos voltam (legalábbis ezt próbálták elhitetni velem).
dec. 7. 16:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!