Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Hogyan szeressen meg az...

Hogyan szeressen meg az iskola, és fogattasam el az iskolával az eredményt?

Figyelt kérdés
Én az iskolám igazgatójával mindig is nagyon jó kapcsolatot ápoltam, az anyukám gyerekkori haverjárol van szó úgyhogy ez valamilyen szinten nem is meglepő, történt azonban, hogy 1 héttel ezelött tartották az iskolában az elnök választásokat, engem mindig is izgatott az "elnökösködés" és komoly terveim is voltak az iskola életének megváltoztatásában úgyhogy pártommal el is indultam a választásokon, de nem igazán tudtam milyen egy jó választási kampány, ezért a kampányom elég gyengére sikeredett, az ellenfelem pedig egy elég gazdag családból származott ezért még pénzt is szánt a kampányába, valamint az egész iskola legnépszerűbbjei közé tartozott, szóval így végül a választásokon óriási többségge lett a diáktanácsba(Aki nem tudná mi az a diáktanács, valahogy úgy kell elképzelni mint Magyarországon az országgyűlést, ők szavazzák meg a javaslatokat és a diáktanács döntése alapján lehet a törvényeket elfogadtatni) szóval visszatérve végül elbuktam a választásokat, de hivatalosan csak akkor lehet valaki elnök, ha az igazgató kinevezi elnökké azt az adott személyt, na és itt jövünk el a történet forduló pontjához, ugyanis az igazgató nagyon nem kedvelte az ellenfelemet, mert a gyerek már töbször is keveredett konfliktusba vele, sőt töbször is beszólogatott az igazgatónak, és nagyon sokszor kicsúfolta. Az igazgatónak a választások utáni nap kelett kineveznie az új elnököt, ez a nap pedig kedd reggelre esett, na de az igazagtó hétfő este 8 körül küldött nekem egy üzenetet facebookon, amiben az állt, hogy a következő nap korábban jöjjek iskolába az eddig tervezetteknél, olyannyira korán, hogy reggel 7-re már az iskolában legyek, majd ezt követően menjek be az irodájába, bevallom őszintén amikor ezt az üzenetet olvastam hirtelen nagyon dühös lettem, mert már így is nagyon korán kelett kelnem minden nap hogy a tanítási időre 8-órára már bent legyek az iskolába, de erre még közli az igazgató, hogy egy órával korábban már itt legyek, másrészt pedig kicsit meg is ijedtem, hogy talán valami rosszat csináltam, hogy így váratlanul magához rendel, na mindegy megvacsoráztam, megfürüdtem, fogat mostam majd beállítottam az ébresztő órámat reggel fél hatra majd lefeküdtem az ágyambe és elaludtam. Másnap egy kicsi késéssel, de hétkor sikerült beérnem az iskolába, majd amikor beértem az iskolába, rögtön jobbra fordultam az igazgató irodája felé. majd amikor megtaláltam az irodát félénken bekopogtam az ajtaján, majd egy kis idő múlva az igazgató nyitott ajtót, udvariasan köszöntött engem majd beparancsolt a termébe, és kérte, hogy üljek le az igazgatói székkel szemben elhelyezkedő piros kis székre, leültem majd ezután ő is leült az igazgatói székre, majd komoly tekintettel rám meredt pár másodpercig majd megszólalt: "Ha az órám jól működik akkor most éppen 7:12 van. Az iskola új elnökét pontosan 18 perc múlva 7:30-kor kell felkérnem az eskütételre és az iskola elnökségének átvételére, erre feldatra téged jelöllek ki, hogy mostantól te legyél az iskolánk következő elnöke" Ezek a mondatok mily gyorsan elhangzottak, de annál nagyobb sokként hatottak. Eddig a 7 év alatt amióta itt vagyok az iskolában egyszer sem történt olyan, hogy az igazgató nem a diáktanács által támogatott személyt kérte volna fel az elnökség vezetésére, tényleg nem tudtam mit válaszoljak erre, nem akartam elfogadni mert tudtam mennyire megutált volna az iskola emiatt, de vissza utasítani sem szerettem volna, mert már régóta nagy célom az iskolában az elnökség megszerzése volt. Nagyon sok gondolat végig futott a fejemben, majd végül úgy döntöttem, hogy elvállom az igazgató felkérését, majd reggel 7:30-kor az iskola rádiós műsorában letettem a hivatali eskümet és az igazgató kinevezett az iskola elnökévé. A naggyából 15-20 perces rádió műsor után, kiléptem az igazgató irodájából és készültem volna a 7:45-ös diáktanács ülésezésére amikor is az ülésező hely helyszine elött egy hatalams diák csordát véltem felfedezni akik engem gyaláznak és a lemondásomat követelték végül nagy nehezen, de a szítkozódó bandán áthatoltam és bejutottam az ülés helyszínére ahol a diáktanács képviselőinek nagy része is hasonlóan gyalázott és mocskolt, az ülés sem zárult valami eredményesen, az iskolával kapcsolatos terveim közül eggyet sem szavazott meg a tanács, és az ülés ideje alatt is állandóan megaláztak, beszóltak, vagy éppen viccet csináltak belőlem, a nap további része sem telt jobban, mind a 6 tanóra alatt valamilyen formában tiltakozások, ellenségeskedések vagy egyéb támadásoknak lettem kitéve, az elnök jeleölti ellenfelem pedig aféle tüntetés jellegű eseményeket rendezett, és a támogatóival szinte minden lépésemnél a lemondásomat követelték, én erre aféle ellentüntetésként válaszoltam és énis összegyűjtöttem a támogatóimat, és szinte mint két tini bandacsorda folyton egymásnak estünk csak a tanároknak sikerült valamennyire szétválasztani bennünket, most nagyon rosszul érzem magam. Valahogyan le akarom nyugtatni az iskolát, és valahogyan megakarom magam szeretettni a többiekkel, mert így nem leszek képes kormányozni az 1 éves megbizatásom alatt, valamint a tanulásban és a szociális életemben is nehézségekbe ütközhetek

tegnap 21:50
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Részvétem annak aki ezt végigolvassa. :D
tegnap 21:54
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

#1: biztos, hogy nem.

Múltkor már volt ez a miniszterelnökös sztori:

https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__emberi-tulajdonsagok..

Már csak az a kérdés, hogy ez valami élénk fantázia, vagy mi akar lenni. Vagy ha tényleg egy másik ország más kultúrájának megfelelésről szól a kérdés, miért a magyaroktól kérdezi, akiknek gőzük sincs az egészről.

tegnap 22:38
 3/8 anonim ***** válasza:
44%

Végig olvastam..

Biztos nem vállaltam volna,

Helyedben azonnal lemondanék.

Az igazgató pedig elmehet a búsba, hogy így kiszúrt veled.

tegnap 22:42
 4/8 anonim ***** válasza:

Indult a diáktanács elnöki pozicióért a kérdező meg egy másik gyerek. A másik gyerek jobban felkészült és több gyereknek is szimpatikus volt, de az igazgató nem kedvelte, ezért a kérdezőt választotta meg és egy órával a sulikezdés előtt szólt privátban a kérdezőnek erről. A kérdező hezitált, de vegül elfogadta a kinevezést és ezért nekiment az iskola.

Most azt szeretmé tudni, hogy hogyan szerettesse meg magát azokkal akik megutalták emiatt.

tegnap 22:46
 5/8 anonim ***** válasza:
80%

Kérdező, annyit javaslok a következő kérdésnél, hogy minden mondat előtt kérdezd meg magadtól, hogy mennyire fontos az információ ahhoz, hogy megértsük a kérdést.

Hogy miért? Mert ha kényszeresen a részletekbe menően taglalod a történetet, csak olyan válaszokra számíthatsz, mint az 1., akit meg is értek, hogy nem bírta végigolvasni.

Miután te lettél igazságtalanul az elnök, te ebben szeretnél segítséget: "Valahogyan le akarom nyugtatni az iskolát, és valahogyan megakarom magam szeretettni a többiekkel, mert így nem leszek képes kormányozni az 1 éves megbizatásom alatt, valamint a tanulásban és a szociális életemben is nehézségekbe ütközhetek"

Szerintem ezt anélkül is megértjük, pl hogy

1. "Aki nem tudná mi az a diáktanács, valahogy úgy kell elképzelni mint Magyarországon az országgyűlést, ők szavazzák meg a javaslatokat és a diáktanács döntése alapján lehet a törvényeket elfogadtatni"

- Aki nem tudja, rákeres Googleben.-

2. "üljek le az igazgatói székkel szemben elhelyezkedő piros kis székre"

- Ha kék lett volna a szék az sem változtat a kérdésen-

És ez csak lettő a rengeteg felesleges információn kívül.

Itt van megfogalmazva úgy, hogy a lényeg nem veszik el:

"1 héttel ezelött tartották az iskolában az elnök választásokat, és el is indultam rajta. Sajnos a kampányom elég gyengére sikeredett, az ellenfeleméhez képest, így végül neki lett óriási többsége.

Ám hivatalosan csak akkor lehet valaki elnök, ha az igazgató is áldását adja rá... Na és itt jövünk el a történet forduló pontjához, ugyanis az igazgató nagyon nem kedvelte az ellenfelemet.

Az igazgató 1 nappal azelőtt, hogy kinevezte az elnököt, küldött nekem egy üzenetet Facebookon, amiben az állt, hogy a következő nap korábban menjek iskolába.

Be is mentem hozzá és ott négyszemközt elmondta, hogy úgy döntött, engem kér fel elnöknek.

Először nem akartam elfogadni mert tudtam mennyire megutált volna az iskola emiatt, de visszautasítani sem szerettem volna, mert már régóta nagy célom az iskolában az elnökség megszerzése volt. Végül úgy döntöttem, hogy elvállom az igazgató felkérését. Aztan ki is nevezett hivatalosan elnöknek.

Utána a diáktanács ülésezésére mentem, amikor is az ülésező hely helyszine elött egy csomóan nekem támadtak, gyaláznak és a lemondásomat követelték

Az ülésen a diáktanács képviselőinek nagy része is hasonlóan gyalázott és mocskolt, az ülés sem zárult valami eredményesen, az iskolával kapcsolatos terveim közül eggyet sem szavazott meg a tanács, és az ülés ideje alatt is állandóan megaláztak, beszóltak, vagy éppen viccet csináltak belőlem, a nap további része sem telt jobban, mind a 6 tanóra alatt valamilyen formában tiltakozások, ellenségeskedések vagy egyéb támadásoknak lettem kitéve, az elnök jeleölti ellenfelem pedig aféle tüntetés jellegű eseményeket rendezett, és a támogatóival szinte minden lépésemnél a lemondásomat követelték, én erre aféle ellentüntetésként válaszoltam és énis összegyűjtöttem a támogatóimat, és szinte mint két tini bandacsorda folyton egymásnak estünk csak a tanároknak sikerült valamennyire szétválasztani bennünket, most nagyon rosszul érzem magam.

Valahogyan le akarom nyugtatni az iskolát, és valahogyan megakarom magam szeretettni a többiekkel, mert így nem leszek képes kormányozni az 1 éves megbizatásom alatt, valamint a tanulásban és a szociális életemben is nehézségekbe ütközhetek."

tegnap 23:13
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Komolyan fontos volt olyan részleteket leírni, hogy egy piros kisszékre ültél le az igazgató irodájában, vagy hogy előző este lefekvés előtt fogat mostál?
tegnap 23:35
 7/8 anonim ***** válasza:

5-ös voltam. Elolvastam a privátot és erre szeretnék reagálni, mert lehet mások is úgy gondolják, hogy támadni akartam a kérdezőt.

Bocsánat, ha támadásnak tűnt a hozzászólásom, nem annak szántam!

Szerettem volna segíteni, ugyanis tényleg van olyan, akinek gondja van a kommunikációval ilyen téren és fontosnak érzi az irreleváns részletek megosztását is. Ezzel meg annyi a probléma, hogy nehezen követhető a szöveg. Vagy elkalandozik az ember figyelme közben és ezzel fontos részletek maradnak ki vagy végig se olvassa/hallgatja.

Viszont a kérdés célja önmagában értelmes, tényleg meg szeretne tudni valamit a kérdező és tényleg olyan informaciót kér, ami másnak is hasznos (aki szintén hozott helytelen döntést, amivel magára haragított több embert), ezért is gondoltam, hogy segítek abban, hogy hogyan lehet leredukálni olyan terjedelműre, amit végig lehet olvasni és értelmezni lehet.

Tényleg bocsánat, ha ez támadásnak tűnt!

ma 01:16
 8/8 anonim ***** válasza:

Kérdező, amúgy az idő fog segíteni. Még új ez a többieknek, ezért még egy ideig számíthatsz a támadásokra. Ha azt látják, hogy lepereg rólad, elunják, beletörődnek. Viszont ha azt látják, hogy ennek van hatása, lelkiismeret furdalásod van, próbálsz a kedvükben járni, beismered, hogy nem neked kellene elnöknek lenni, azzal csak adod alájuk a lovat. Mutasd neg inkább, hogy te neked elnöknek KELL lenned? Leszavazzák a döntéseod? Szard le. Te tudod, hogy neked elnöknek kell lenned és pont. Ezt lássák a többiek is.

Az iskolaban amúgy sem ritka jelenség ez, nem kell az elnökválasztásig menni, akármilyen apróság elég, hogy nekiszaladjanak a gyereknek a többiek.

Ugyanúgy majd később a munkában is fogsz hasonló jelenséggel találkozni, ahol utálni fognak a többiek, mert a főnök téged nevezett ki valamire, neked adott valami kedvezményt és hidd el, remek céltábla leszel, ha rosszul érzed magad emiatt.

ma 01:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!