Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Mégis mit jelent a szigma szó?

Mégis mit jelent a szigma szó?

Figyelt kérdés
Az osztályomban nagyon népszerű ez a szigma szó, én bevallom őszintén nem tudom mit jelent, de annyira idegesített, hogy naponta vagy 30-szor hallom nem csak az én osztályomban hanem a jóval kisebb 5-8 éves gyerekeknél is, szóval ennek következtében utánanéztem, hogy mit jelent, de nem találtam rá eggyértelmű választ, valahol azt tartottták szigmának, ha ultranacionalista soviniszta vagy, valahol azt ha incel vagy, valahol azt, ha meleg gyűlőlő vagy nő gyűlölő vagy valahol pedig azt ha szexista Putyin támogató vagy, szóval magyarán kicsit zavarban vagyok mit is jelent ez a szó? eggyáltalán van tényleges jelentése? vagy ez egy hasonló szó mint a "menő" kifejezés? magyarán nincs hivatalos jelentése csak amolyan manipulálcióként használja néhány ember, hogy az elveit, értékrendjeit "ráeröltesse" a másikra

ma 18:24
 1/9 anonim ***** válasza:
56%
valami ilyen vezér top gondolkodású ember, akik tartják a motivációs beszédeket, hasonló. Andrew Tatere is mondják.
ma 18:32
 2/9 A kérdező kommentje:
Szóval az a szigma aki nőgyűlölő incel?
ma 18:34
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
nem feltétlen, de valaki arra is azt mondja. ha mondják hogy "gyere bulizni ma" én meg azt mondom hogy nem, mert edzek és magammal törődök, arra is azt mondják, hogy sigma például.
ma 18:40
 4/9 anonim ***** válasza:
14%
Azért találsz sokféle leírást, mert a szó nem definiál, csak egy jelző. Pozitív, társaságban elismerendő dolgok szinonimája, mint "menő", "sikeres", "domináns".
ma 18:42
 5/9 A kérdező kommentje:
Most akkor mi is a jelentése? mert eddig három különféle magyarázatot találtam, most akkor azt, ha incel vagy? vagy ha csak magaddal törődsz? vagy azt, ha menő vagy? bár már korábban említettem, hogy a menő is olyan szó, hogy mindenféle dologra használják
ma 18:49
 6/9 anonim ***** válasza:

A #3 válasz értelmezése is benne van: önellátó (nem szorul mások segítségére), saját akarata van és nem felel meg másoknak. Ez már konkrétan a "sigma male" definiáló kifejezés, és abból lett a rövidített "sigma" (olyan, mint egy sigma férfi) jelző a szlengben. Ha csak a "what does sigma mean"-re rákeresel, ott is többnyire ezeket dobják vissza:

[link]

[link]

[link]

[link]

ma 19:28
 7/9 Jól van ez így? ***** válasza:
"Minden olyan férfit ide sorolunk, akik úgy döntenek, hogy az életet a társadalom normális társadalmi dominancia hierarchiáján kívül élik. Alapvetően hasonló tulajdonsággal rendelkeznek, mint az alfa hímek, de a saját maguk üteme szerint élnek, nem fogadnak el más emberektől utasításokat, parancsokat és nem felelnek meg a társadalom címkéinek vagy rendszereinek. Gyakran vállalkozók, utazó nomádok, akik inkább kalandra és tudásra vágynak, mint anyagi javakra."
ma 19:33
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

A szigma az pont nem az andrew tate. A szigma úgy lesz sikeres egyedül, hogy nem mutogatja magát, nem másokon átgázolva jut feljebb, hanem maga csinálja meg magának az életét.

A szigma a magányos farkas, aki másoktól távol tartja magát, mégis túlél a zord világban.

ma 20:47
 9/9 anonim ***** válasza:
Andrew tate mentalitású, és 4 által leírt társaságban sikeres és domináns, uralkodó, elnyomó emberek/férfiak az alfák.
ma 20:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!