Komolyan nincs olyan társaság, ahol nem erőltetik az ivást, nem szólnak be az embernek?
Nem vagyok absztinens, alkalmanként fogyasztok alkoholt, de csak bizonyos italokat (röviditalokat nem, csak sört, cidert, bort, pezsgőt), és nem nagy mennyiségben. Egyszerűn nem igénylem ahhoz, hogy jól érezzem magam, az italok egy részét nem szeretem, illetve nem akarok berúgni.
Nem vagyok egy különösebben társasági ember sem, de néha azért van igényem rá, szóval eljárok baráti társasággal, volt évfolyamtársakkal, kollégákkal, netes ismerősökkel stb. erre-arra. Nyilván vannak családi események is, születésnapok, esküvők.
De már nagyon elegem van belőle, hogy sehol nem hagynak nekem nyugtot. Állandóan megy a tukmálás, az erőltetés, a kérdezgetés, hogy miért nem iszok, miért csak ennyit iszok, miért a drágábbat veszem, miért ezt iszom, igyak még, csak egy felest, csak még egyet, miért üdítőt iszol stb. A legutóbb is simán töltöttek a poharamba, miután határozottan mondtam, hogy nem kérek többet.
Nem értem... Miért nem lehet elfogadni a másikat? Miért kell a másikkal foglalkozni állandóan? Én se szólok bele abba, hogy más mennyit mit iszik, mit csinál. Másoknak miért kell? Mindenhol ez megy, bármilyen társasággal jövünk össze. Miért kell ezt???
Kevés, de van.
A magyarok sajna ilyenek (is).
Nagyon jó ez az oldal ait linkeltél.
Mondjuk ezt sejtettem (lehet tanultam is de akkor ne figyeltem fel rá)
-Ady Endre (1877–1919) költő, súlyos alkoholizmussal küzdött, melyet nagyfokú dohányzás és gyógyszerhasználat egészített ki.
-Juhász Gyula (1883–1937) költő, alkoholizmussal és mentális problémákkal küzdött.[143] 54 éves korában megmérgezte magát.
-Weöres Sándor (1913–1989) költő, alkoholfogyasztása saját bevallása szerint káros hatással volt munkásságára.
-Pilinszky János (1921–1981) költő, alkoholproblémákkal küzdött, emellett láncdohányos is volt.
stb, és aztán sorolja a színészeket is.
Mondjuk közülük nekem csak a Weöres Sándor szimpatikus a verseivel együtt, legalább neki volt önkritikája.
A többiek műveiből árad a pia úgy ahogy vannak, de főleg az Ady. Sose értettem minek egy alkesztől tanulni fennkölten bm az irodalomórán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!