Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Gyerektelenként hogyan illik...

Gyerektelenként hogyan illik viselkedni gyerekcentrikus társaságban?

Figyelt kérdés
Ezt figyeltem meg rokonságban vagy most már barátoknál is, hogy ahol gyerekek vannak, ott minden róluk szól. Mindenki azt lesi a gyerek hogy kúszik, mászik, mit mond, merre szalad, stb. És a szülők is csak erről beszélnek, hogy a gyerek így, a gyerek úgy, ilyen ügyesen jár már, ilyen verset szavalt el, hova jár, mit csinál. Mondjuk valamilyen szinten érthető is, de egy idő után telítődöm ezzel és sokszor szeretnék másról is beszélni egy rokonnal, baráttal, de nem lehet. Az empátia hiánya, ha mondjuk én is szeretnék beszélni másról, vagy mesélni mondjuk merre túráztam, nyaraltam? Igazából sokkal oldottabb a hangulat, ha csak felnőttek vannak a társaságban és nem az van, hogy mindig a gyerekekre kell figyelni, hogy mit csinálnak, vagy el is kezdesz egy témát, két másodperc múlva már meg is szakad. A baráti kapcsolatok sok esetben véget érnek úgy látom ilyen élethelyzet változás miatt, a rokonság nyílván marad, de ott sem jó, ha mindig azt érzi az ember, hogy kilóg a sorból és nem kíváncsiak rá.

szept. 7. 13:15
 1/9 anonim ***** válasza:
69%
Igen, elég nehéz feldolgozni, amikor beszámolnak pelenkázós élményeikről. El kell telnie pár évnek, hogy a friss kisgyerekes szülő újra normális felnőtt beszélgetőtárs legyen. Nem véletlenül szakadnak meg ilyenkor a barátságok. Két külön világban éltek jelenleg. Ez mindenhol így van, ne vedd személyes sértésnek, hogy nem kíváncsiak a nyaralásodra.
szept. 7. 13:25
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez szerintem szimplán iq/eq függvénye. Aki a gyerek miatt nincs tekintettel rád semennyire, az gyerek előtt se volt, csak akkor nem voltál ennyire kihegyezve a témára, mert az nem a gyerek volt.
szept. 7. 14:45
 3/9 anonim ***** válasza:
86%
Csöndben, mosolyogva végighallgatod az unalmas gyereksztorikat és új barátokat keresel magadnak.
szept. 7. 15:20
 4/9 SZTANN ***** válasza:
26%

Ez a kisgyerekes társaságban abszolút normális és természetes. Náluk sem fog ez örökké tartani, de az első pár évben a gyerek a legfontosabb, ő az attrakció. Ha valóban komoly a barátság, akkor ezt TE megérted és méltányolod, próbálsz érdeklődni a gyerekről. Ők most nemigen fognak a túrázásod iránt lelkesedni. Ha végképp nem bírod (akkor nem vagy empatikus barátjuk), akkor lelépsz.

És majd ha te is gyerekes leszel - ugyanezt várhatod a gyerektelen barátoktól.

Ilyen az élet.

szept. 8. 08:46
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
#4: Azért az túlzás szerintem, hogy azért mert a gyerek az ő életükben van, a barát életeseményeit ignorálják. Nekik a gyerek a fontos, a barátnak a túrázás. Attól még, hogy az érdeklődési kör szétválik, az érdeklődés szintje nem kellene, hogy a béka segge alá essen egyik oldalról. A kérdezőnek ez a problémája.
szept. 8. 09:21
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos ez tényleg ilyen, én gyakorlatilag beszüntettem a társaságbajárást. Évekig próbáltam jópofizni, aztán rájöttem, hogy semmi értelme, hogy feszengve végigunatkozzam az összejöveteleket. Inkább otthonmaradok és filmet nézek 5 zacskó csipsz és fél hűtűnyi sör mellett.
szept. 9. 10:07
 7/9 anonim ***** válasza:
83%
Inkább töltöm egyedül az időt pl egy jó zenét hallgatva, vagy könyvet olvasva, szép helyen kirándulva, mint a pelenkás sztorikat hallgassam.
szept. 9. 10:56
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Szimpatikus kérdés de kettéválasztanám. Az egyik része, amikor ott a kisgyerek fizikai valójában a társalgás közben. Tapasztalatból mondom, hogy ilyenkor a kisgyerekes szülők EGYMÁS KÖZÖTTI beszélgetései is káoszba fulladnak,mert a gyerek ugyebár igényli a figyelem nagyrészét, és nem foglalkozik tapintattal, illemmel stb. Másik, amikor nincs ott a gyerek de a szülei ekkor is vele foglalkoznak. Minden ember arról tud legtöbbet beszélni, és akörül forognak a gondolatai, ami kitölti napközbeni idejét. Márpedig ha kisgyereked van, akkor nincs időd másra, azon kívül, hogy ellátod és életben tartod ezt a kis ön- és közveszélyes masinát, meg a napi basic tennivalókkal birkózol egyfolytában. Ezzel telik az első pár év, utána meg - a szokás hatalma, plusz,ugye kultúránk arra treníroz, hogy a gyerekeddel kell valami qva nagy dolgot produkálni, ahhoz hogy valakinek számíts (és ez egy nagyon erős motiváció). Viszont: nekem meg az az érzésem mintha mindenhonnan csak a gyerek témával lövöldöznének rám mióta gyerekem van. Kérdező, ne add fel: ha egy általad szeretett ismerősödről van szó és épp tudsz erre energiát szánni,akkor igenis mesélj a számodra aktuálisan fontos megéléseidről újra meg újra a gyerekeseknek is. Hagyd nyitva azt az ablakot a külvilágra, hátha feltámad bennük egyszer a "bátorság", hogy a saját életüknek is gondját viseljék, ne csak a gyerekeiknek
szept. 9. 11:01
 9/9 anonim ***** válasza:
18%

Én szerintem válts barátokat.

Én is túl vagyok már 1-2 barátváltáson.

Jobban jársz.

Ezeknek már a kávé lefőtt ők már ilyenek maradnak kész.

Unalmasok,gyerek központúak,fantáziátlanok,agódóak stb.

Válts nekik is jó lesz ,mert ellehetnek a saját világukban és te is.

Minden gonoszság nélkül írom ezt!

szept. 9. 12:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!